Contact
Sluiten

Stiho, thuis in duurzaamheid

Duurzame producten FSC® en PEFC gecertificeerd

Natúúrlijk duurzaam bij Stiho!

Steeds meer opdrachtgevers vragen om duurzaam gecertificeerde materialen. Al ruim 99% van de import van Stiho in plaatmateriaal en hout is van duurzame herkomst. Samen met boseigenaren en producenten werken wij voortdurend aan uitbreiding van ons duurzame assortiment.

Een toenemend aantal producten uit ons assortiment zijn FSC of PEFC gecertificeerd. Door het kiezen voor producten met deze keurmerken dragen we bij aan het behoud van de bossen.

Bossen zijn van levensbelang. Honderden miljoenen mensen wereldwijd zijn ervan afhankelijk voor hun levensonderhoud. Tachtig procent van alle planten en dieren leeft in het bos. Bossen zorgen voor een gezond klimaat en voor zuurstof. En natuurlijk zijn bossen belangrijk voor al het hout dat we gebruiken in de bouw.

Nog steeds verdwijnt er elke twee seconden een stuk bos ter grootte van een voetbalveld. Steeds meer opdrachtgevers vragen daarom om hout en plaatmateriaal afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Voor elke toepassing is er een duurzaam gecertificeerd alternatief beschikbaar.

Onderstaande productgroepen bieden duurzame mogelijkheden.

FSC certificering voor jouw bedrijf?

Opdrachtgevers vragen steeds vaker om duurzaam hout en plaatmateriaal. Wij helpen je graag verder met de juiste certificeringen. Klik hier en lees meer hoe je snel je FSC certificering kan behalen.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen