Contact
Sluiten


Stap voor stap naar een duurzamer assortiment

De productie van bouwmaterialen zorgt voor 11% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Om dit te verminderen nemen we zoveel mogelijk duurzame, circulaire en biobased producten op in ons assortiment. Hiermee wordt een duurzame keuze toegankelijk en aantrekkelijk voor elke aannemer.

Ruim 15 jaar geleden waren we voorloper in het op de markt brengen van duurzaam geproduceerd hout- en plaatmateriaal met FSC- en PEFC-keurmerk. Dit maakten we toen aantrekkelijk door het voor dezelfde prijs te verkopen als niet-gecertificeerd hout. Momenteel is ruim 99% van ons hout- en plaatmateriaal FSC® of PEFC gecertificeerd. Voor steeds meer producten in ons assortiment zetten we zulke stappen. Ook kijken we kritisch naar het gebruik van verpakkingen. Daarnaast verminderen we de hoeveelheid afval en zorgen we dat afval steeds meer gerecycled kan worden.


Onze ambitiesStiho is onderdeel van DSG. Lees hier meer over hoe DSG haar assortiment verduurzaamt.

 


Vragen? Onze specialist helpt je graag!


Wil je meer weten over wat Stiho doet aan duurzaam ondernemen? Of heb je een specifieke vraag over een duurzaam product? Neem contact op met Thorben, onze expert op het gebied van duurzaamheid. Hij helpt je graag verder en staat altijd open om te kijken hoe we samen de bouwsector verder kunnen verduurzamen.

E-mail: duurzaam@stiho.nl
Mail Thorben >

Projectmanager duurzaamheid

Meer weten?

Duurzaamheidspijler klimaat Stiho
Duurzaamheidspijler medewerkers Stiho
Duurzaamheidsbeleid Stiho

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen