Contact
Vandaag zijn we live gegaan met onze nieuwe telefoniecentrale. Dit is grotendeels succesvol verlopen, maar toch lopen we tegen wat technische uitdagingen aan. Wij staan gewoon voor je klaar. Bekijk hier hoe je jouw vestiging het beste kan bereiken. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Sluiten

Nieuwe Regelgeving voor Rookwerende deuren
In de loop van 2021 worden diverse wijzigingen rondom rookwerendheid in het Bouwbesluit verwacht. Deze wijzigingen waren eerst gepland in te gaan met het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), maar aangezien de inwerkingtreding daarvan is uitgesteld naar 1-1-2022, worden deze komend jaar al in het Bouwbesluit doorgevoerd. Rondom de beheersing van koude en warme rook is de regelgeving voor nieuwbouwpanden aangescherpt en uitgebreid, deze nieuwe regels hebben vooral ingrijpende gevolgen voor nieuwbouw met slaapfunctie.


Wat betreft rookwerendheid in de nieuwbouw worden twee normen gehanteerd: de Sa-norm (rookwerend bij koude rook en omgevingstemperatuur van ca 20°C) en de S200-norm (Rookwerend bij rook met een temperatuur van 200 °C en verplicht in gebouwen met slaapfunctie, zoals hotels, ziekenhuizen en kinderdagverblijven). Gebouwen zijn ingedeeld in brandcompartimenten die de uitbreiding van brand beperken en de brand beheersbaar houden en Subbrandcompartimenten of rookcompartimenten die de verspreiding van rook beperken. Bijna elke scheiding tussen twee ruimtes met een rookwerende functie moet voldoen aan de Sa- of de S200-norm. Ook zijn extra eisen omtrent ‘beschermde subbrandcompartimenten’ toegevoegd, dit zijn ruimtes waarin wordt geslapen, of waarin mensen aan bed gebonden zijn (ruimtes met slaapfunctie). In nieuwbouw zonder slaapfunctie gelden de genoemde eisen niet.

Via onderstaande link vindt u een overzicht van Van Vuuren Deuren met productbladen van gecertificeerde rookwerende deuren per rookclassificatie en kunt u kiezen uit een brandwerendheid van 0, 30, 60 of 90 minuten en een afwerking met een stalen of houten kozijn.

In de productbladen staan de uitvoermogelijkheden van de enkele en dubbele deur en gedetailleerde producttekeningen met de eigenschappen.

https://vanvuuren.nl/utiliteitsdeuren-van-vuuren/rookwerende-deuren/
 

Van Vuuren
Van Vuuren is al sinds jaar en dag toonaangevend leverancier van binnendeuren in de Nederlandse utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft een lange historie en komt voort uit de bedrijven Halbertsma deuren uit Grou en Picus deuren uit Eindhoven. Van Vuuren is een onafhankelijk opererend bedrijf.


Met name in de laatste periode heeft het bedrijf zich een sterke positie in de markt verworven door als betrouwbare partner te opereren. Sinds oktober 2013 heeft het bedrijf nieuwe eigenaren en is het bedrijf op veel fronten gereorganiseerd. De strategie van het bedrijf is aangepast aan de sterk veranderde markt. Inmiddels heeft het bedrijf reeds mooie resultaten behaald. Zo zijn de doorlooptijden van de productie met sterk afgenomen en zijn de voorraadposities en het onderhanden werk gehalveerd. Uiteraard op basis van een hoge leverbetrouwbaarheid. Door het leveren van een breed pakket aan producten en diensten met een hoog kwaliteitsgehalte, wordt de continuïteit gewaarborgd.

Brandwerende deuren
Met brandwerende deuren kan de schade bij een brand zo goed mogelijk beperkt worden, en dat geeft een veilig gevoel voor je gasten, klanten of medewerkers. Stiho heeft verschillende brandwerende deuren die jouw pand brandveilig maken en voldoen aan het Bouwbesluit. Je kunt kiezen uit twee soorten brandwerende utiliteitsdeuren:

  • Brandwerende deur van 30 minuten, ook wel Pico30 genoemd.
  • Brandwerende deur van 60 minuten, ook wel Pico60 genoemd.

Op bezoek bij Van Vuuren

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen