Contact
Sluiten


Van afvalhout tot circulaire piketpaal

Duurzaamheid is en wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Daarom is het belangrijk om steeds meer op zoek te gaan naar duurzame alternatieven voor bouwmaterialen. Nu hebben we bij Stiho weer een nieuw product in het assortiment opgenomen: de circulaire piketpaal.

 Stiho Circulaire Piketpalen

 
“De circulaire piketpalen zijn gemaakt van een bijzonder stukje houtje.
Ze zijn namelijk gemaakt van hout afkomstig uit de afvalbakken van de gemeentewerf,” vertelt Marco Smolders categoriemanager
Hout & Plaat bij Stiho.

“Het heeft een eerder leven gehad, in een grote variëteit aan toepassingen.Hout is natuurlijk al biobased en reuze duurzaam als het uit verantwoord beheerde bossen komt, maar hoe kan het nog beter? Dat is hout dat bij de gemeentewerf wordt ingezameld! Normaal zou dit hout worden versnipperd of verbrand. Dan is dit toch een veel mooiere oplossing of niet?”

Eco Wood Solutions

“De circulaire piketpalen worden gemaakt door een klein bedrijf genaamd Eco Wood Solutions onder leiding van Sharog Olyaei,” vertelt Marco. “Hij maakt allerlei producten uit afvalhout, van wandpanelen tot kistjes. In het verleden had Sharog een restaurant. Toen sloeg corona echter toe en is hij Eco Wood Solutions begonnen.” Het bedrijf heeft een missie om duurzame producten te maken van afvalhout. Ze geloven erin dat elke voetafdruk ertoe doet en dat we samen een positieve impact kunnen hebben op het milieu.

Duurzaamheid voorop

De missie van EcoWoodSolutions sluit naadloos aan bij de eigen duurzaamheidsmissie van Stiho. Bij Stiho werken we namelijk elke dag aan het verduurzamen van onze bouwsector. Wij willen de aarde zo goed mogelijk doorgeven aan de toekomstige generaties. Dit doen we onder meer door duurzame, circulaire en biobased materialen aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor de bouw. Het toevoegen van deze duurzame circulaire piketpalen past hier mooi bij.

 

Circulair hout

“We zijn al jaren bezig om te proberen circulair hout op te nemen in ons assortiment, maar dat is uitdagend,” vertelt Marco.

“In veel gevallen moet hout namelijk aan bepaalde eisen voldoen voordat we het mogen verkopen. Aan een piketpaal worden echter geen eisen gesteld. Er moet een puntje aanzitten en hij moet de grond in kunnen. Dan is hij prima. De circulaire piketpalen zijn een ideaal product voor bedrijven die streven naar gebruik van meer circulaire producten.”Circulaire piketpalen

 

Hier hoeft geen boom voor te worden gekapt

“De prijs van de circulaire piketpalen hebben we gelijk kunnen houden aan die van de ‘normale’ piketpalen, omdat we duurzaamheid belangrijk vinden,” vertelt Marco. “De circulaire piketpalen zijn niet FSC-gecertificeerd. Maar wat is er nu mooier dan een piketpaal waarvoor geen boom hoeft te worden gekapt? Momenteel houden we beiden piketpalen nog naast elkaar aan. In de toekomst gaat dit misschien veranderen, maar zover is het nog niet. Als het kan, gaan we in de toekomst zeker meer circulaire producten toevoegen aan ons assortiment.”

Wil jij meer weten over hoe de duurzaamheidsambities van Stiho? Lees daar dan alles over op onze duurzaamheidspagina’s.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen