Contact
Sluiten

 

Stiho levert bijdrage aan circulair paviljoen Floriade


Het thema van de Floriade 2022 is: oplossingen die steden groener en duurzamer maken. Duurzamer dan het Circuloco paviljoen dat Van Wijnen Lelystad bouwde kan bijna niet. Het is gemaakt van circulaire materialen en remontabel bovendien.
 

Projectleider Cor-Jan de Jong en senior werkvoorbereider Bons Kramer, beiden werkzaam bij Van Wijnen Lelystad, zijn zichtbaar trots op het circulaire paviljoen. Cor-Jan: “Van Wijnen heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan, dus toen ons werd gevraagd of we een circulair paviljoen konden bouwen in opdracht van Broedplaats De Steiger, was dat niet gek.”

Toch was het even slikken toen de tekening op tafel kwam. “Het paviljoen zou volledig bestaan uit circulaire materialen en moest remontabel zijn. Normaal gesproken bestellen we onze materialen ‘gewoon’. Hoe gingen we dit nu eens aanpakken?” Van Wijnen plaatste een oproep op LinkedIn. Het resultaat: 9 enthousiaste partners die materialen wilden leveren of wilden meewerken, waaronder Stiho. Stiho leverde al het hout voor de hoofddraagconstructie. Weliswaar nieuw hout, maar met de afspraak het hout terug te leveren aan Stiho nadat de Floriade voorbij is.

Circuloco Floriade
V.l.n.r. Cor-Jan de Jong, projectleider bij van Van Wijnen Lelystad, Dick IJf, manager Landelijk Werkende Relaties bij Stiho en Bons Kramer, senior werkvoorbereider bij Van Wijnen Lelystad.
Circuloco Floriade
Vooraanzicht circulair paviljoen Circuloco op de Floriade
 


Circulair bouwen doe je samen

Dick IJff, manager Landelijk Werkende Relaties bij Stiho: “Bij Stiho wilden we dolgraag een bijdrage leveren aan dit project. Stiho en Van Wijnen zijn beide aangesloten bij het Urban Mining Collective. We spannen ons maximaal in voor circulariteit binnen de bouw en maken daarbij gebruik van ons netwerk.” Dat moet ook wel, vindt ook Cor-Jan: "Je hebt elkaar nodig. Onze tip voor circulair bouwen: kom in een vroeg stadium bijeen. De opdrachtgever, aannemer, leveranciers, architecten, gemeentes, constructeurs en circulaire slopers. Circulair bouwen doe je samen. Uiteindelijk is het een kwestie van doen." 

Na de Floriade wordt het paviljoen uit elkaar gehaald en krijgt het een nieuwe bestemming als circulaire hub op Broedplaats De Steiger in Almere. Wil je meer weten over Circuloco? Lees dan hier verder. 

Ook een circulair project?

Advies of circulaire materialen nodig voor jouw project? Neem contact op met jouw Stiho-vestiging of contactpersoon. We helpen je graag verder. Benieuwd naar wat Stiho doet om de bouwsector te verduurzamen? Lees meer over onze ambities en initiatieven.

Bestel gemakkelijk via de Stiho app


Bestel gemakkelijk via de Stiho app


 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen