Contact
Sluiten

Duurzaam bouwen met cradle-to-cradle

Duurzaam bouwen wordt een steeds belangrijker onderdeel in de bouwsector. Er zijn verschillende methodes om te bouwen aan een duurzame toekomst. In dit artikel gaan we in op de cradle-to-cradle (ontwerp)methode. Wie weet heb jij al eens gebruik gemaakt van cradle-to-cradle materialen!

Wat is cradle-to-cradle?

Recyclen is een bekend begrip in de bouw. Cradle-to-cradle gaat verder dan ‘gewoon’ recyclen. Bij recyclen van materialen blijft er altijd restafval over. Bij cradle-to-cradle zijn alle materialen 100% herbruikbaar, alle materialen worden weer als grondstof gebruikt voor nieuwe materialen.

Letterlijk betekent cradle-to-cradle daarom ‘van wieg tot wieg’, oftewel er ontstaat geen afval meer. Cradle-to-cradle heeft een streng certificeringsprogramma voor de producten. Er zijn bij dit programma vijf kwaliteitsniveaus: basis tot en met platinum. Door cradle-to-cradle materialen toe te passen is duurzaam bouwen vandaag al mogelijk!

Bij Stiho koop jij nu al cradle-to-cradle materialen

Duurzaam bouwen is niet denken, maar doen. De gecertificeerde cradle-to-cradle producten liggen gewoon bij onze vestigingen in de schappen en zijn online te bestellen via onze webshop. Denk hierbij aan producten als: veiligheidsbeslag, deurkrukken en beslag van Ami. Maar ook hout van Accoya en panelen van Faay.  

Waarom zou jij cradle-to-cradle materialen gebruiken?

Door het gebruik van cradle-to-cradle producten kun jij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst, zonder dat het afdoet aan de kwaliteit. Veel van de cradle-to-cradle producten zijn op voorraad en snel leverbaar.

Kortom het gebruik van cradle-to-cradle producten is niet moeilijker of duurder én jij draagt nu al een steentje bij aan een duurzame toekomst.
Benieuwd naar het verhaal achter onze leverancier AMI? Voor het Stiho Magazine gingen we bij hen langs. Je leest het artikel hier.

Op bezoek bij AMI

Met cradle-to-cradle realiseer jij ook sneller duurzame certificaten voor gebouwen. Bijvoorbeeld de BREAAM-certificering.
Wil jij meer informatie over BREAAM-certificering? Je leest het via onderstaande button.

Meer over BREAAM

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen