Contact
Sluiten
Nieuws

MOR - nieuw gebouw transformatie concept

Dé toekomst

'Modular Office Renovation', kortweg MOR, is een project van de TU Delft en dé toekomst van stedelijke huisvesting. Wij zijn trots om te melden dat Stiho partner is van het MOR-team van de TU Delft. Voor het project leveren wij zowel circulaire als reguliere bouwmaterialen.

 

Wat doet het MOR team?

Het MOR-team werkt aan een nieuw, duurzaam gebouwtransformatieconcept welke in de nabije toekomst gerealiseerd gaat worden. Dit brengt concrete oplossingen voor de maatschappelijke en ecologische uitdagingen van de herbouw van o.a. kantoorgebouwen aan de Maasboulevard in Rotterdam. Het ontwerp is gebaseerd op een modulair en 'netto-positief' appartement. Door middel van vier modules, die door bewoners naar eigen wens zijn aan te passen, wil het team laten zien dat de renovatie van slecht presterende kantoren laagdrempelig en betaalbaar wordt.

Solar Decathlon Europe 2019

De TU Delft is een internationaal georienteerde universtiteit en dat komt tot uiting in het MOR-team. Het team, bestaande uit 52 studenten, is een mix van 27 nationaliteiten van over de hele wereld. Met de visie om de duurzame behoeften van de toekomst aan te pakken, zullen zij de Delft Technical Universtiteit in de Solar Decathlon Europe 2019 in Hongarije vertegenwoordigen. Deze internationale competitie daagt studententeams uit om een volledig functionerende woning te ontwerpen, bouwen en exploiteren. En dat alles binnen een ontwerp volgens de hoogste normen van duurzaamheid en circulariteit. In juli 2019 zullen zij hun ideeën voor een netto-positieve renovatie presenteren tijdens het event. 

Stiho, thuis in duurzaamheid

Meer dan 90% van de import van Stiho in plaatmateriaal en hout is al van duurzame herkomst. Samen met boseigenaren en producenten werken wij voortdurend aan uitbreiding van ons duurzame assortiment. Meer weten?
Duurzaamheid bij Stiho

Opening Prototype MOR

Het MOR-team is druk bezig om het prototype te realiseren. Dit gebeurt op locatie in Delft. Op maandag 3 juni 2019 zal het prototype bezoeken gepresenteerd worden aan alle directe partners van het MOR-team.

Klik hier voor meer informatie over het MOR-project.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen