Contact
Sluiten

Wie een vak leert, komt verder!

Stiho-klant John Brökling, eigenaar van Brökling Bouw in Hellevoetsluis, ging in 2011 met Stiho en Habitat for Humanity mee op bouwreis naar Malawi. Hij staat ook achter het project in Oeganda, waar Stiho en Habitat for Humanity zich dit jubileumjaar voor inzetten.

John: “Als aannemer heb ik in 24 jaar al veel gezien en veel geleerd. Maar wat ik zag toen ik in 2011 met Stiho mee op bouwreis ging naar Malawi, dat valt met niets te vergelijken. Aan de bouwkennis die we hier hebben, heb je daar niet altijd evenveel. Denk maar een ‘bouwsteigers’ die met één ‘magische spijker’ blijven staan. Of de bouwmaterialen: waar we hier 40 balen cement gebruiken voor een vloer, worden er daar maar 2 gebruikt.”

Niet duiken maar bouwen

John ging destijds mee op bouwreis, omdat de Stiho-vestiging in Schiedam hem uitnodigde om naar de informatieavond over het project te komen. “Het leek me wel wat: in plaats van tijdens een vakantie gaan duiken op de Malediven mijn handen uit de mouwen steken om andere mensen te helpen. Het leek me bovendien ook nog eens heel gezellig, en dat was het ook.”

     

Alles is anders dan hier

Wat John heeft geraakt, is dat in Malawi alles zo anders is. “Mensen staan anders in het leven, ze leven veel meer met de dag. Dat kan misschien ook niet anders als het leven zo veel onzekerheden biedt. Zo viel het me op dat er door aids een hele generatie niet meer is. Veel kinderen zijn wees. Ik kan wel zeggen dat dat inbrandde op mijn ziel. Ook op het gebied van hygiëne en omgaan met ziekte valt er in ontwikkelingslanden nog veel te winnen. Ik vind het goed dat Stiho en Habitat zich nu inzetten voor de jongeren in Oeganda. Als zij een opleiding volgen, dan krijgen ze ook meer grip op hun toekomst en worden ze weerbaarder. Wie een vak leert, komt verder.”
Doneer direct!  Naar de Help je mee pagina


     

www.stiho.nl/helpjemee


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen