Contact
Sluiten

Steentje bijdragen voor Habitat Oeganda

Een succesvolle actie op afstand!

Stiho zette zich in 2021, zoals elk jaar, in voor Habitat for Humanity. Dit jaar komt het donatiebedrag ten goede aan een Habitat-project in Oeganda. Alle 23 Stiho-vestigingen haalden samen € 46.633 op. Stiho verdubbelt dit bedrag vanwege het 95-jarig jubileum. Daarmee ontvangt Habitat een donatie van € 93.266. Al 21 jaar organiseert Stiho samen met Habitat for Humanity elk jaar 1 tot 2 bouwreizen met klanten, leveranciers en DSG-medewerkers. Tijdens deze reizen wordt letterlijk gebouwd aan een betere leefwereld voor families in ontwikkelingslanden. Dankzij deze samenwerking hebben al ruim 25.000 families een beter leven gekregen, dankzij een huis, sanitaire voorzieningen, schoon drinkwater en trainingen. In jubileumjaren pakt Stiho de bouwreizen nog groter aan, maar vanwege de coronamaatregelen was een bouwreis op locatie dit jaar niet mogelijk. Daarom organiseerde Stiho in het jaar dat het bedrijf 95 jaar is geworden, een digitale bouwreis én tuigden de 23 Stiho-vestigingen lokale acties op, waaronder sponsorlopen, fietstochten en veilingen.

Help mensen in Oeganda aan een opleiding
Samen met Habitat for Humanity willen we ervoor zorgen dat jonge mannen en vrouwen in Oeganda opgeleid kunnen worden tot heuse vaklieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan timmerman of meubelmaker. Met deze kennis kunnen zij bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun omgeving.

Huizen, drinkwater én kennis
Met de opbrengst van de donaties worden er in Oeganda ook huizen gebouwd met lokale vaklieden, voor gezinnen die nu geen veilig dak boven hun hoofd hebben. Ook helpt Habitat andere gezinnen in het dorp. Zij krijgen schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen binnen handbereik. Ook leert Habitat deze mensen over onder andere malaria, hiv en aids, schoon (drink)water en hygiëne, seksuele voorlichting en erfopvolging en erfrecht. Dit alles vergroot de veerkracht van deze gezinnen en gemeenschappen.

Over Habitat

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Wereldwijd hielp Habitat sinds haar oprichting in 1976 al meer dan 35 miljoen mensen aan een thuis en een toekomst. Habitat is actief in meer dan 70 landen over de hele wereld. Vanuit Nederland steunen zij een breed scala aan projecten: van nieuwbouw en renovatie tot speciale projecten zoals in Oeganda voor weeskinderen, of noodhulp en wederopbouw na een natuurramp en projecten gericht op innovatief en duurzaam bouwen.

Over Habitat Oeganda
Habitat werkt al sinds 1982 in Oeganda met kwetsbare families en heeft al 40.000 families geholpen. Er leven in Oeganda circa 22 miljoen mensen in armoede, waar een veilige leefomgeving geen vanzelfsprekendheid is.

Een project voor de meest kwetsbare
In dit project ondersteunt Habitat kwetsbare gezinnen – met weeskinderen bijvoorbeeld of een grootouder aan het hoofd. Gezinnen die door omstandigheden zelf niet in staat zijn om voor een goede en veilige leefomgeving te zorgen. Zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken! Met de bouw van een huis en sanitaire voorzieningen krijgen deze families de veiligheid die ze missen. Daarnaast biedt Habitat jongeren een vakopleiding – als timmerman of kleermaker bijvoorbeeld – en ondersteunt bij het opzetten van een bedrijfje. Zo bouwen zij zelfstandig een beter bestaan op vanuit de veilige basis van hun huis en leveren zij een positieve bijdrage aan de gemeenschap

De jeugd heeft de toekomst
Voor dit doel werkt Habitat for Humanity samen met het Pioneer Technial instute. Dit is een gerenommeerd trainingsinstituut in Oeganda dat naast meerjarige opleidingen ook korte beroepstrainingen aanbiedt. Zo kunnen jongeren vanaf 14 jaar in een periode van 3 tot 9 maanden een vak leren. Deze korte beroepsopleidingen hebben geen toelatingseisen en staan open voor iedereen ouder dan 14 jaar: mannen en vrouwen, geletterden, semi-geletterden en analfabeten. Kortom, ze staan open voor iedereen die leergierig is en praktische vaardigheden wil opdoen voor een beroep of de handel.
Vele jongeren werden er, met hulp van Habitat, al opgeleid met een intensieve training van 4 maanden intern op het trainingscentrum. Habitat helpt met deze vakopleidingen niet alleen jongeren in een Habitat huis. Alle gezinnen in de gemeenschappen waar zij bouwen komen in aanmerking. Zo worden zo veel mogelijk gezinnen geholpen aan een duurzame toekomst.

Meehelpen bij een volgende bouwreis?
Wil jij op de hoogte worden gehouden voor een volgende bouwreis? Klik dan op onderstaande button. Dan houden we je op hoogte zodra we een nieuwe actie starten.
Houd mij op de hoogte

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen