Contact
Sluiten


Urban Mining Concrete: duurzaam en circulair beton

Beton behoort tot de bouwmaterialen met de grootste negatieve milieu impact. Cement, het belangrijkste onderdeel van beton, is goed voor zo’n acht procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. CO2 is voor een groot deel verantwoordelijk voor de klimaatverandering. Omdat beton een belangrijk bouwmateriaal blijft, leveren wij Urban Mining Concrete: geoogst beton met een veel lagere milieubelasting.

 Urban Mining Concrete

De voordelen van Urban Mining Concrete:

  • Ruim 60 tot 80% CO2-reductie
  • Grote verlaging van de MPG-score
  • Subsidie ontvangen voor circulair bouwen
  • Net zo makkelijk
  • Net zo sterk
  • Verschillende sterkte- en milieuklassen verkrijgbaar


Recyclen van beton

Urban Mining Concrete wordt samengesteld uit beton dat uit panden is geoogst. Door een innovatieve betonverwerkingstechniek worden zand, grind en cement uit beton teruggewonnen. Met behulp van regenwater en zonne-energie wordt van deze herwonnen grondstoffen het Urban Mining Concrete gemaakt. Het beton bestaat voor 30 tot 50 procent uit gerecycled materiaal. Hierdoor ontstaat er een CO2-reductie van 60 tot 80 procent ten opzichte van traditioneel beton. Urban Mining Concrete is beton volgens NEN 206 en NEN 8005. Het voldoet aan alle specificaties en is direct leverbaar in alle gangbare sterkteklassen, milieuklassen en consistentieklassen.

 
Urban mining Collective

Regio Amsterdam

De eerste circulaire betonfabriek, Urban Mine, van New Horizon Urban Mining staat in  Zaandam. Wij kunnen het circulaire beton nu leveren in de Metropool Regio Amsterdam. Voor nu is dit beton alleen nog via onze vestigingen Haarlem Waarderpolder, Haarlem-Zuid, Amsterdam Houthavens en Amsterdam Amstel,  Beverwijk en Alkmaar goed verkrijgbaar. Geïnteresseerd in Urban Mining Concrete voor een andere stortlocatie? Neem dan contact op met jouw vestiging of contactpersoon.

 

Urban Mining Collective

Stiho is vanaf het eerste uur partner van het Urban Mining Collective. Behalve beton bieden we onder andere circulair sanitair, hout en ijzerwaren. Bekijk ons online assortiment. Wil je meer weten over onze duurzaamheidsambities? Bezoek dan eens onze duurzaamheidspagina’s en laat je inspireren.

Bestel gemakkelijk via de Stiho app


Bestel gemakkelijk via de Stiho app


 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen