Contact
Sluiten

Laserliner levert uitgebreid en innovatief assortiment meetgereedschap

Wat hebben een leverancier van meetapparatuur en justitie met elkaar te maken? We vroegen het Ad van Breukelen van Laserliner en ontdekten alles over precies werken, betrouwbaarheid en innovatie.

Meten is méér dan weten

Laserliner is een dochteronderneming van het Duitse Umarex. Voor dit interview reisden we af naar Zeewolde, waar Laserliner een verkoopkantoor heeft. Ad van Breukelen is verantwoordelijk voor Laserliner in Nederland. Het bedrijf is ruim 30 jaar premium partner als het gaat om meetinstrumenten. Ad: “In het begin hadden we nauwelijks marktaandeel, maar door gewoon góede producten te leveren, te doen wat we beloven en samen te werken met bedrijven als Stiho, zijn we gegroeid. Ik durf te zeggen dat we nu marktleider zijn in Nederland.”

Van wapen naar waterpas

Het ontstaan van Laserliner is een bijzonder verhaal. “Umarex, een familiebedrijf met 1800 medewerkers, bestaat al zo’n 50 jaar”, vertelt Ad. “Van oudsher is het een wapenleverancier. In Nederland levert Umarex aan Justitie de Walther P99Q, een dienstvuurwapen. Daarnaast is Umarex een grote speler op de markt van sportwapens. Een van de directeuren, Martin Wonisch, had affiniteit met de producten die we vandaag de dag bij Laserliner verkopen. Bij alle ontwikkelingen binnen het Laserliner-assortiment draait het om het vertalen van technische ontwikkelingen naar toepasbaarheid daarvan in de bouw en industrie. Onze laserapparatuur is dan ook geënt op de technologie die bij Umarex ontwikkeld is. De technologie die gebruikt wordt om wapens en toebehoren te testen, bleek goed toepasbaar op producten waarmee je metingen doet. Zo waren wij een van de eerste leveranciers van een waterpas met een laserpunt.”

Testlaboratorium

In Arnsberg (Duitsland) bevindt zich het Servicecenter en de Research & Development afdeling van Laserliner. Hier worden nieuwe producten ontwikkeld, afgestemd op de behoeften in de branche. Het servicecentrum ontwikkelt, repareert en kalibreert Laserliner producten en merkvreemde meetinstrumenten. Daarnaast wordt eigen software ontwikkeld. De productie vindt vervolgens plaats in het Verre Oosten en gaat via het centrale magazijn in Arnsberg naar diverse landen wereldwijd. Letterlijk elk product wordt nauwkeurig gecontroleerd voordat het het magazijn verlaat. Ad: “Die controle vinden we extreem belangrijk, we willen geen enkel product met een afwijking leveren.” De meetapparatuur van Laserliner is zeer nauwkeurig en valt ruim binnen de marges.

Ontwikkelingen

Zijn er ook trends op het gebied van meetapparatuur? “Zeker”, zegt Ad. “Zo’n dertig jaar geleden bestonden er alleen de eenvoudige lasers, we konden tot en met tien lijnen lasers en rotatie leveren. Dat waren allemaal aparte lasers. Tegenwoordig staat effectief en efficiënt werken steeds meer centraal en daarom zijn 3D-lasers ontwikkeld. Laserliner is dé innovator op dit gebied. Een 3D laser wordt op een statief geplaatst, waardoor er een kruis op de grond, het plafond, alle wanden én een lijn horizontaal 360 graden rondom wordt geprojecteerd. Dat werkt supersnel.”
Daarnaast communiceren steeds meer Laserliner producten via bluetooth met de MeasureNote app. “Gebruikers kunnen de meetgegevens vanuit deze app direct doorsturen naar kantoor of de opdrachtgever. We hebben deze app drie jaar geleden zelf ontwikkeld in Arnsberg. Omdat we er zelf ervaring mee wilden krijgen, hebben we hem langzaam uitgebouwd. Daarom was eerst alleen afstandsmeting mogelijk, later kwamen daar andere metingen bij.”

Rood en groen

Tot slot vertelt Ad dat er lasers zijn met rood en groen licht. Beide soorten zijn niet schadelijk voor de ogen. Waar hangt de keuze voor rood of groen licht vanaf? Ad: “Groene laser wordt door het oog zesmaal beter waargenomen dan rode laser en is daarom een goede keuze als er binnen wordt gewerkt. Het rode en groene licht wordt gecreëerd door Laserliners DLD-techniek: Direct Light Diode. De keuze voor rood of groen hangt ook af van de prijs. De groene laser is in aanschaf duurder dan rode, omdat de diodes voor groen licht duurder zijn.”

Heeft Ad nog wensen voor de toekomst? “Altijd! Maar dat zit ‘m niet in een nog breder assortiment. We streven vooral naar innovatie en topkwaliteit!”

Bestel de producten van laserliner direct via onze webshop:

Laserliner assortiment

Meer lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook interessant: Op bezoek bij Van Vuuren, leverancier van deuren voor de utiliteitsbouw of Gezond en veilig wonen en werken met Promat.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen