Contact
Sluiten

De eerste vrouwelijke vestigingsmanager bij Stiho

Het aandeel vrouwen in de bouwsector heeft sinds de jaren 90’ een flinke groei doorgemaakt. De arbeidsomstandigheden in de bouw zijn, voor zowel mannen als vrouwen, flink verbeterd. Ook draait het niet meer alleen om fysieke kracht. De voordelen van een grotere diversiteit op de werkvloer wordt meer ingezien en vrouwen worden tijdens het werk als volwaardig lid van het team beschouwd. Dat klinkt veelbelovend voor vrouwen die carrière willen maken in de bouwsector. En zo hoort het ook, vinden wij.

Sinds 1 december 2019 is Monique van der Sluis vestigingsmanager van Stiho-bouwplein Schiedam. Leer Monique hier een beetje beter kennen.

 

Heb je altijd in de bouw gewerkt?

“Toen ik net van school kwam, heb ik vijf jaar bij Stiho in Utrecht en Nieuwegein gewerkt. Daarna ging ik aan de slag bij een acquisitiebureau, waar ik verantwoordelijk was voor de advertentieverkoop bij diverse modevakbladen.
Nadat ik twee dochters en een zoon gekregen had, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zag een advertentie staan bij Stiho-bouwplein Schiedam. Omdat de bouwwereld mij beter ligt dan de modebranche, heb ik gelijk gesolliciteerd. Ik werk er sinds april 2000.”
 

Wat trekt je aan in deze branche?

“Het is no-nonsense: aanpakken en vooral niet zeuren.”
 

Hoe vind je het dat je de eerste vrouwelijke vestigingsmanager bij Stiho bent?

“Dat vind ik best stoer, maar ik ben er voornamelijk trots op dat de klanten er direct positief op reageerden. Ook kreeg ik alle steun en het vertrouwen van het volledige team. Dat voelt goed. Ik ben deze uitdaging met plezier aangegaan. Als vrouw in de bouw moet je dubbel bewijzen dat je verstand van zaken hebt. Maar als eenmaal duidelijk is dat je weet waar je over praat, heb je bij de meeste klanten een streepje voor. Het is daardoor prettig samenwerken en is er altijd tijd voor een grap en een lach.”
 

Wat maakt jouw stiho-bouwplein bijzonder?

 
“Zoals bij alle Stiho-bouwpleinen staat de service aan de klant altijd voorop. Iedereen binnen ons team heeft zijn eigen specialisme. Daardoor kunnen we klanten heel breed helpen met producten en informatie. Je bent van harte welkom voor een bak koffie en op de vrijdagmiddag voor een lekkere lunch.”
 
 
Lees hier meer informatie over Stiho-bouwplein Schiedam en klik hier voor een artikel over vrouwen in de bouw.

 
Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen