Vuren ventilatielat 21x45mm

164596
  • Afmeting: 21x45mm 480cm
  • FSC Mix 70% gecertificeerd (FM)
  • Kwaliteitsklasse: C
  • Geschaafd
  • Gewolmaniseerd groen (GW, verduurzaamd)
  • Ventilatie 2 zijdig

Beschrijving

Het hout van de fijnspar, dat we kennen als vurenhout, is in Nederland de meestgebruikte houtsoort in de bouw. Doordat deze houtsoort uit verschillende groeigebieden gehaald wordt, met uiteenlopende klimaatomstandigheden, kunnen er verschillen optreden in onder meer de breedte van de groeiringen, het aantal en de grootte van de kwasten en de fijnheid van de cellen.

Dit deel kun je toepassen als ventilerend regelwerk voor horizontale gevelbekleding. De dikte van het regelwerk die je moet gebruiken is mede afhankelijk van de minimale nagel- of schroeflengte die nodig is om de delen te bevestigen. De indringing van de nagel of schroef in het regelwerk moet minimaal 1,5 maal de dikte zijn van het profiel dat je gaat bevestigen.

Wij adviseren je om dubbel regelwerk toe te passen, met name bij een verticale gevelbekleding. Dit zorgt altijd voor een optimale ventilatie achter de gevel. Dubbel regelwerk zal er ook voor zorgen dat de onderliggende folie beter functioneert.

De horizontale lat waarop verticale gevelprofielen bevestigd worden moet aan de bovenzijde afgeschuind zijn en aflopend naar de folie gemonteerd worden.

Kwaliteit

Ons Vurenhout wordt kwalitatief gesorteerd op klasse C, de mogelijke afwijkingen vallen binnen de marges van NEN 5466 (KVH 2010). Vurenhout klasse C is geschikt als bouwhout, omdat er in deze toepassing geen hoge eisen worden gesteld aan de uiterlijke kwaliteit.

Bij vurenhout is geen kleurverschil tussen het kernhout en het spinthout. Onbehandeld heeft vurenhout een lage natuurlijke duurzaamheid, maar je kunt het probleemloos impregneren, wat de duurzaamheid aanzienlijk verhoogt.

Vurenhout laat zich goed behandelen.

Vurenhout wordt bekantrecht, op vaste dikte en breedte aangevoerd.

Als het niet anders wordt aangegeven, gaan wij uit van een vochtgehalte van ± 20%, met daarbij maximaal toelaatbare afwijkingen van het vochtgehalte volgens KVH 2010; NEN 5466.

Toepassing

Dit product is verduurzaamd onder vacuüm en druk met een middel dat vergelijkbaar is met een in Nederland wettelijk toegelaten houtverduurzamingsmiddel op basis van Cu (koper) en Azolen / Quaternaire ammoniumverbindingen.

Toepassingsgebied: risicoklasse 3.

Onbeschutte toepassing van hout, zonder grondcontact. Het hout wordt óf permanent blootgesteld aan weer en wind óf is beschermd tegen weer en wind maar wordt regelmatig blootgesteld aan vocht.

Bepaalde toepassingen kunnen gelden als een hogere risicoklasse waar een hogere netto retentie benodigd zal zijn.

Bij de verwerking van dit product moet je de normale veiligheidsvoorschriften zoals bij onbehandeld hout in acht nemen.

Afkortstukken en zaagsel moet je als huishoudelijk afval of bedrijfsafval afvoeren. Je mag het niet in een open haard, houtkachel of open vuur verbranden.

Aan het einde van de gebruiksperiode moet je verduurzaamd hout volgens de dan geldende wettelijke voorschriften verwijderen.

Maatvoering

Bij vierzijdig schaven van naaldhout kunnen wij besluiten om de nominale maat met 1 mm te verlagen, als we daarmee ervoor zorgen dat er geen ruige plekken ontstaan.

Duurzaamheid

Bij Stiho is al het vurenhout FSC-gecertificeerd, dus je hebt de zekerheid dat het duurzaam geproduceerd is.

Toon alle tekst

Specificaties

HoutsoortVuren
BewerkingGeschaafd ventilatiesleuven
Dikte (mm)21
Breedte (mm)45
Lengte (cm)480
MilieukeurmerkFSC Mix 70%
KwaliteitsklasseKlasse C
DroogteklasseVochtpercentage >22%
EAN Code8718567138921
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?