Vuren ruw 22x150mm FSC product photo Default image

Vuren ruw 22x150mm FSC

162567
  • Afmeting: 22x150mm 270cm
  • FSC Mix 70% gecertificeerd (FM)
  • Kwaliteitsklasse: B

Beschrijving

Het hout van de fijnspar, dat we kennen als vurenhout, is in Nederland de meestgebruikte houtsoort in de bouw. Doordat deze houtsoort uit verschillende groeigebieden gehaald wordt, met uiteenlopende klimaatomstandigheden, kunnen er verschillen optreden in onder meer de breedte van de groeiringen, het aantal en de grootte van de kwasten en de fijnheid van de cellen. Het grootste volume wordt geschaafd aangeleverd.

Kwaliteit

Vurenhout klasse B is uitermate geschikt voor onder andere aftimmeringen, sponningschroten, tong & groef (velling)delen en lijstwerk. Kwaliteitsklasse B wordt voornamelijk gebruikt in toepassingen waar hogere eisen worden gesteld aan de kwaliteit dan bij regulier bouwhout. Het Vurenhout is gesorteerd volgens de KVH 2010; NEN 5466, klasse B.

Bij vurenhout is geen kleurverschil tussen het kernhout en het spinthout en heeft het hout kort na schaven een bijna witte tot bleek geelbruine kleur. Na langdurige blootstelling aan licht en lucht kleurt het hout geelbruin op. Onbehandeld heeft vurenhout een lage natuurlijke duurzaamheid (klasse 4). We adviseren dan ook om Vurenhout in een buitentoepassing of toepassing met hoge vochtbelasting te verduurzamen.

Vurenhout laat zich goed behandelen.

Als het niet anders wordt aangegeven, gaan wij uit van een vochtgehalte van ± 20%, met daarbij maximaal toelaatbare afwijkingen van het vochtgehalte volgens KVH 2010; NEN 5466.

Vurenhout wordt bekantrecht, op vaste dikte en breedte aangevoerd.

Dit hout heeft geen CE-keurmerk voor sterktesortering.

Maatvoering

In ruig hout komt een grotere maatafwijking voor, in zowel dikte als breedte, dan bij geschaafd hout. Maximaal toelaatbare afwijkingen van de nominale maten volgens KVH 2010; NEN 5466.

Bewerkingen

Stiho kan diverse bewerkingen voor je uitvoeren, zoals zagen, haaks korten, vlakken & strijken en profileren.

Duurzaamheid

Bij Stiho is al het vurenhout FSC-gecertificeerd, dus je hebt de zekerheid dat het duurzaam geproduceerd is.

Toon alle tekst

Specificaties

HoutsoortVuren
BewerkingRuw
Dikte (mm)22
Breedte (mm)150
Lengte (cm)270
MilieukeurmerkFSC Mix 70%
KwaliteitsklasseKlasse B
DroogteklasseVochtpercentage tot 20%
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?