Vuren kantlat zwart 18x34mm FSC

161436
  • Afmeting: 18x34mm 360cm
  • FSC Mix 70% gecertificeerd (FM)
  • Sorteerklasse: C
  • 1 zijdig zwart

Beschrijving

Vurenhout klasse C kantlat zwart
Bij vrijwel elk systeemplafond worden kantlatten toegepast om de hoeklijn strakker en makkelijker te kunnen bevestigen tegen wanden en verticale betimmeringen. Bij ondergronden die niet strak en vlak zijn, vangt een kantlat oneffenheden op.

Kantlatten zijn voorzien van een verflaag die standaard in een zwarte kleur verkrijgbaar is. Deze kleur wordt het meest toegepast, omdat deze de kieren en naden tussen lat en wand vanwege het schaduweffect minder storend maakt.

Aangezien Vurenhout in Nederland en omringende landen een belangrijke, veel aangevoerde houtsoort voor de bouw is wordt deze bekantrecht, op vaste dikte en breedte, aangevoerd.

In Vurenhout is er geen kleurverschil tussen het kernhout en het spinthout en heeft het hout kort na schaven een bijna witte tot bleek geelbruine kleur. Na langdurige blootstelling aan licht en lucht kleurt het hout geelbruin op.

Vurenhout wordt aangevoerd vanuit zeer uiteenlopende groeigebieden met zeer verschillende klimatologische omstandigheden. Als gevolg hiervan treedt een grote variatie op in groeiringbreedte, volumieke massa, fijnheid van de cellen en aantal en grootte van de kwasten. Vurenhout valt onbehandeld in duurzaamheidsklasse 4, niet duurzaam. Stiho adviseert dan ook om Vurenhout in een buitentoepassing of toepassing met hoge vochtbelasting te verduurzamen.

Kwaliteit
Het Vurenhout is gesorteerd volgens de KVH 2010; NEN 5466, klasse C.
Kwaliteitsklasse C wordt voornamelijk gebruikt als bouwhout waar lage eisen aan de uiterlijke kwaliteit van hout worden gesteld.

Als het niet anders wordt aangegeven, gaan wij uit van een vochtgehalte van ±20%, met daarbij maximaal toelaatbare afwijkingen van het vochtgehalte volgens KVH 1980; NEN 5466.

Maatvoering

Bij vierzijdig schaven van naaldhout kunnen wij besluiten om de nominale maat met 1 mm te verlagen, als we daarmee ervoor zorgen dat er geen ruige plekken ontstaan. Maximaal toelaatbare afwijkingen van de nominale maten volgens KKVH 2010; NEN 5466.

Duurzaamheid
FSC mix 70% gecertificeerd, dus je hebt de zekerheid dat het duurzaam geproduceerd is.

Toon alle tekst

Specificaties

ProductsoortKantlat
HoutsoortVuren
BewerkingGeschaafd
Dikte (mm)18
Breedte (mm)34
Lengte (cm)360
MilieukeurmerkFSC Mix 70%
KwaliteitsklasseKlasse C
DroogteklasseVochtpercentage tot 20%
EAN Code8718567139379
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?