Vuren betondriehoek 19x19mm FSC product photo Default image

Vuren betondriehoek 19x19mm FSC

325300
  • Afmeting: 19x19mm 450cm
  • FSC Mix 70% gecertificeerd (FM)
  • Sorteerklasse: B

Beschrijving

Western red Cedar KD Nr. 2, clear & better

Western red Cedar heeft een grote variëteit in kleuren. Dit cederhout kan lichtgeelbruin zijn, rozebruin, zalmkleurig tot chocoladebruin. Zelfs in de delen zelf kunnen afwisselend donker en licht getinte banen voorkomen. Kwalitatief is er geen verschil tussen lichtgekleurd en donkergekleurd hout.

Wanneer het hout aan licht blootgesteld wordt, worden de kleurverschillen wat kleiner en wordt de kleur lichtgeelbruin tot vaalroodbruin.

Als het hout niet behandeld wordt in een onbeschutte buitensituatie, zal het vergrijzen. Afhankelijk van de blootstelling kan het dan eerst wat vlekkerig worden.

Door het kleurcontrast tussen vroeg- en laathout vertoont kwartiers gezaagd hout een fijne streeptekening en heeft dosse gezaagd hout een subtiele vlamtekening.

Western red Cedar is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten. Het valt in duurzaamheidsklasse 2 en is daarmee zeer geschikt om buiten toe te passen (risicoklasse 3.1). In deze toepassing kunnen bij nieuw aangebracht Western red Cedar zonder oppervlakteafwerking, vlekken ontstaan (bloeden) op onderliggend werk. Dit komt door uitspoeling van inhoudsstoffen door (regen)water.

Kwaliteit

Het Western red Cedar klasse B is gesorteerd volgens de KVH 1980; NEN 5471-1989, rift gezaagd. Gevingerlast, gelamineerd en geschaafd met 4 ronde kantjes.

Fabrieksmatig rondom voorzien van een universeel overschilderbare coating. Dit is een 'filmvormend' verfsysteem dat de in het hout aanwezige inhoudsstoffen fixeert.

Werk kops hout, eventuele zaagkanten en/of beschadigingen in de verflaag onmiddellijk bij tot de oorspronkelijke verflaagdikte.

Delen bevestigen met RVS geringde bolkopnagels of RVS schroeven. Maatvoering Maximaal toelaatbare afwijkingen van de nominale maten volgens KVH 1980; NEN 5471-1989.

Toon alle tekst

Specificaties

ProductsoortBetonlat
HoutsoortVuren
BewerkingLijstwerk betonlat
Dikte (mm)19
Breedte (mm)19
Lengte (cm)450
MilieukeurmerkFSC Mix 70%
KwaliteitsklasseKlasse B
DroogteklasseVochtpercentage tot 20%
EAN Code8712981515146
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?