Contact
SluitenVELUX gootstukken: welke, wanneer? Advies van productspecialist Henk Oskam 
VELUX gootstukken leggen de basis voor een goede aansluiting tussen dak en dakraam. Afhankelijk van de dakbedekking en de inbouwdiepte kies je het juiste gootstuk. 
Een VELUX gootstuk is de basis voor correcte montage van een VELUX dakraam. Het gootstuk zorgt voor goede afwatering en een nette afwerking.

Je vind VELUX in onze webshop via de button hieronder. Doe je al mee met de VELUX Rewards campagne? Daarmee verdien je Rewards bij jouw VELUX aankoop.
Velux in webshop   

Type EDW – gootstuk (standaard)

- Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking (zowel voor geprofileerde als vlakke dakpannen).
- Geoptimaliseerd voor dakbedekkingen van 12 tot maximaal 120mm profielhoogte.
- Geschikt voor standaard inbouwdiepte.
- Geschikt voor een dakhelling tussen 15 en 90 graden.
- Toepassing voor o.a. dakpannen, golfplaten, riet.
- Correcte montage in riet kan op diverse manieren, afhankelijk van de rietdekker.

 

Type EDJ – gootstuk (voor verdiepte inbouw)

Als type EDW, echter geschikt voor 40mm verdiepte montage, geschikt voor profielhoogte tot 90mm. Verdiepte montage biedt een strak, gestroomlijnd uiterlijk, zit 40 mm dieper in de dakconstructie.Type EDT - gootstuk

Dit gootstuk is speciaal ontwikkeld voor daken met vlakke dakpannen met een dikte van 15-40 mm. Door het vlakke aluminium profiel aan de onderzijde van dit gootstuk ontstaat een uniform en esthetisch geheel. De vlakke pannen links en rechts onderin liggen daarbij vlak. De pannen liggen aan de zijkant vlak bij een afstand van 60 mm. Wanneer het dakraam en het gootstuk 10 mm dieper in het dak worden geplaatst (door het verjongen van de panlat) dan kan de dakpan op een kortere afstand van het dakraam worden gelegd zonder scheef te liggen.

- Geschikt voor standaard inbouwdiepte.
- Geschikt voor een dakhelling tussen 15 en 90 graden.Type EDL - gootstuk

- Gootstuk speciaal voor vlakke dakbedekking.
- Geoptimaliseerd voor vlakke dakbedekkingen tot 2 x 8mm (totaal 16mm)
- Geschikt voor een dakhelling tussen 15 en 90 graden.
- Toepassing voor o.a. leien, singles, bitumen….


Type EDQ - gootstuk

Met dit speciaal ontwikkelde gootstuk kun je nu ook VELUX dakramen inbouwen in niet-geïsoleerde aluminium fels profielplaten. Dit zorgt voor een meer esthetische montage dan een standaard gootstuk. Het gootstuk is gespoten in de kleur NCS 7500-N en kan ook toegepast worden in zinken en koperen roeven of felsdaken met een profielhoogte van 25-40 mm.

Geoptimaliseerd voor metalen dakplaten met een voorgevormde staande naad (36mm), maar kan handmatig aangepast worden.

Type EW en EL – Renovatie gootstuk

- Gootstuk speciaal voor vervangen van een oud type dakraam, waardoor veelal de interieuraftimmering behouden kan blijven. Dat scheelt tijd en geld.
- Geoptimaliseerd voor zowel geprofileerde dakbedekking (EW) en vlakke dakbedekking (EL)
- Het dakraam wordt ingebouwd op de oude inbouwdiepte.
- Geschikt voor een dakhelling tussen 15 en 90 graden.EKW – koppelgootstukken

Voor het oneindig koppelen van VELUX dakramen naast en boven elkaar met 100 mm koppelafstand. Voor standaard inbouwdiepte en geprofileerde dakbedekking. Zie ook EDW.

Voor verdere invulling kun je contact opnemen met je Stiho-vestiging.

EBW – koppelgootstuk

Voor het koppelen van twee VELUX dakramen naast elkaar type Horizontaal duo met 18mm koppelafstand. Voor standaard inbouwdiepte en geprofileerde dakbedekking. Zie ook EDW.

EKJ – koppelgootstukken

Als type EKW, echter geschikt voor 40mm verdiepte montage, geschikt voor profielhoogte tot 90mm. Verdiepte montage biedt een strak, gestroomlijnd uiterlijk, zit 40 mm dieper in de dakconstructie. Koppelgootstukken voor vlakke dakbedekking (0-16mm) zijn op aanvraag verkrijgbaar.

ODL – gootstuk voor integratie in indak zonnepaneelsystemen

De VELUX Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat VELUX dakramen perfect laat aansluiten op een geselecteerd aantal indak zonnepaneelsystemen van verschillende fabrikanten. Hierdoor wordt het dak optimaal gebruikt voor het opwekken van zonne-energie en wordt tegelijkertijd een comfortabele leefruimte onder het dak gecreëerd. Het ontwerp van onze unieke en innovatieve zijdelen zorgt voor een tolerantie van 25 mm tijdens de montage. Dit garandeert een veilige, snelle en eenvoudige integratie van zowel zonnepanelen als het dakraam.

Kijk voor meer informatie op https://www.velux.nl/professionals/producten_oplossingen/solar-integratorOverige gootstukken

Voor iedere dakbedekking de perfecte oplossing. 


Voor verdiepte inbouw, koppel- en renovatiegootstukken, zie de tekst en uitleg hierboven
Overige opties en variaties zijn op aanvraag.

Neem hiervoor contact op met jouw vestiging.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen