Urban Mining hardhout geschaafd 19x45mm

341527
  • Dit product heeft een verhaal…
  • FSC recycled (FR) Urban Mining
  • Dark red Meranti of gelijkwaardig
  • Afmeting: 19x45mm 155cm
  • Rondom geschaafd

Beschrijving

Er zijn van die producten, die hebben een mooi verhaal. Zoals dit Urban Mining en FSC recycled gecertificeerde product. Urban Mining betekent dat we bij Stiho kwalitatief goede, reeds toegepaste producten een tweede leven geven. Van deze circulaire hardhouten geschaafde delen mag je exact dezelfde houtkwaliteit verwachten als van een nieuw hout. Deze houtkwaliteit is uitermate geschikt voor een binnentoepassing, denk hierbij aan aftimmerhout of lijstwerk. De vermelde afmeting is de netto geschaafde afmeting, exact hetzelfde als het reguliere geschaafde product. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat je iets meer werk kan hebben aan de afwerking dan je gewend bent. Aangezien het circulaire hout een eerder leven heeft gehad, kan er een keer een mechanisch gebrek voorkomen in een enkel deel. Denk hierbij aan een schroefgat.

Door het hout te hergebruiken, werk je eraan mee om verspilling tegen te gaan en energie te besparen. Stel nou dat we dit hout geen tweede leven zouden geven, dan zou het in de verbrandingsoven terecht komen en slechts een beperkte hoeveelheid energie opleveren. En dat terwijl het kwalitatief nog 100% zijn werk doet.

Het kan zijn dat we van een Urban Mining product niet genoeg op voorraad hebben. Voor die voorraad zijn we namelijk afhankelijk van de ‘oogst’: de producten die uit renovatie, transformatie of sloop beschikbaar komen. Maar geen probleem! We vullen je order dan aan met reguliere producten. Door deze hybride levering garanderen we dat jouw werkzaamheden geen vertraging oplopen.

Stiho werkt op het gebied van circulair bouwen samen met partners uit het Urban Mining Collective. Urban Mining staat voor het hergebruik van materialen en grondstoffen die bij renovatie, transformatie of sloop uit gebouwen worden gehaald. Stiho is ervan overtuigd dat circulair bouwen de toekomst heeft. Lees hier meer over circulair bouwen en het Urban Mining Collective.

Toon alle tekst

Specificaties

MerkUrban Mining
ProductsoortAftimmerhout
HoutsoortHardhout algemeen
BewerkingGeschaafd
Dikte (mm)19
Breedte (mm)45
Lengte (cm)155
MilieukeurmerkFSC Recycled 100%
DroogteklasseKunstmatig gedroogd
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?