Contact
Sluiten

De 5 meest gebruikte schroeven en hun toepassing. Wanneer pas je welke schroef toe?

In de bouw worden schroeven veel toegepast om materialen al dan niet tijdelijk te bevestigen. Vaak wordt hier de spaanplaatschroef voor gebruikt. Toch kun je in bepaalde situaties beter een andere schroef gebruiken. Dit maakt je werk makkelijker, met een beter resultaat. Onze expert in bevestigingsmaterialen licht kort de 5 meest gebruikte schroeven met hun toepassing toe.

Universeelschroef of spaanplaatschroef

De universeelschroef, ofwel spaanplaatschroef is een een echte allrounder die universeel toepasbaar is. De speciale freesribben verlagen de indraaiweerstand, waardoor deze schroef makkelijk te verwerken is. Ook vermindert dit de kans op splijten van het hout. Deze schroef is leverbaar in een aansluiting met Torx en Pozidrive.
Bekijk alle universeelschroeven >

Spaanplaatschroeven


MDF-schroef

De MDF-schroef gebruik je voor het verbinden of vastmaken van MDF-plaatmateriaal. De speciale kop en diamantboorpunt zorgen ervoor dat het MDF niet splijt bij het indraaien, ook niet op de kopse kant. Deze schroef is te gebruiken zonder voorboren. Het toepassen van de MDF-schroef zorgt voor een mooi eindresultaat.
Bekijk onze MDF-schroeven >

MDF schroef


Beslagschroef

De beslagschroef is ontwikkeld voor het monteren van scharnieren en sloten. De kop heeft een speciale vorm, waardoor hij mooi vlak ligt op scharnieren. Doordat er geen freesribben aan zitten, beschadigen de scharnieren niet. Deze schroef lijkt op een universeelschroef, maar door de vorm en constructie is deze makkelijker en sneller toe te passen in scharnieren en beslag.
Bekijk onze beslagschroeven >

Beslagschroef


Vlonderschroef

De vlonderschroef heeft een bronskleurige anti-roestcoating. De roestwering daarvan is beter dan RVS. De anti-roestcoating heeft een zelfherstellend vermogen waardoor de schroeven permanent beschermd worden tegen corrosie. De speciale spoed zorgt er bovendien voor dat deze schroef makkelijk in hardhout te draaien is. Dit alles maakt deze schroef de perfecte vlonderschroef.
Bekijk alle vlonderschroeven >

Vlonderschroef

Houtbouwschroef

Een houtbouwschroef heeft een grote tellerkop voor een groot klembereik. Ideaal om houten constructies aan elkaar vast te maken. Ook is het een perfect alternatief voor de houtdraadbout, ze zijn veel sterker, makkelijker in te draaien en hebben een betere uittrekwaarde. Door de constructie van de schroef kun je een dunnere schroef gebruiken, waardoor indraaien makkelijker en sneller gaat.
Bekijk onze houtbouwschroeven >

Houtbouwschroef

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen