Contact
In verband met gepland onderhoud is onze webshop zaterdag 15 juni tussen 14.00 en 18.00 uur niet bereikbaar. In de Stiho app zijn dan geen prijzen en voorraadinformatie beschikbaar en kunnen er geen orders geplaatst worden. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Na 18.00 uur staan de webshop en Stiho app weer volledig tot jouw beschikking.
Sluiten

ThermoHout Vuren

Waarom kiezen voor ThermoHout Vuren?

  • Levendige uitstraling dankzij noesten en harsgangen en de tekening van het hout 
  • ThermoHout is duurzaam! Zowel ecologisch als economisch gezien
  • Duurzaamheidsklasse 2 volgens NEN-EN 350-2 
  • Een brede zijde (zichtzijde) fijnbezaagd 
  • Hoge dimensiestabiliteit: minder krimp, uitzetting en vervorming 
  • Goed bestand tegen houtminnende organismen 
  • Gemakkelijk verwerkbaar en onderhoudsarm 
  • Brandvertragend te behandelen tot Euroklasse B-s2, d0 volgens Nen-En 13501-1 

Gevelproducten

Wij hebben de mogelijkheid om in eigen huis diverse profielen te produceren. Hieronder vind je een aantal van deze mogelijkheden. De Edge 18x140mm en Retro 11/26x167+5mm ligt standaard op voorraad. Bestel deze hier.

Waar komt Vuren ThermoHout vandaan?

ThermoHout Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. De noesten, harsgangen en tekening zijn kenmerkend voor ThermoHout vuren en zorgen voor een levendige uitstraling. Traditioneel wordt vurenhout met name toegepast als (constructie)hout in de ruwbouw en is de houtsoort vanwege de lage natuurlijke duurzaamheid, duurzaamheidsklasse 4 volgens NEN-EN 350-2, niet geschikt voor een onbehandelde buitentoepassing. Dan is de houtsoort namelijk gevoelig voor schimmelaantasting en rot en zal deze binnen een aantal jaren vergaan.

Waarom thermisch modificeren?

Door het vurenhout door-en-door thermisch te modificeren krijgt het ThermoHout Vuren een natuurlijke lichtbruine kleur, wordt de duurzaamheidsklasse verhoogd naar duurzaamheidsklasse 2 en verbetert de dimensiestabiliteit van het hout. Dit maakt Stiho ThermoHout Vuren uitermate geschikt voor toepassingen in risicoklasse 1, 2 en 3.1. Denk hierbij aan gevels en bergingen, stelkozijnen en tuinhout.

De ThermoHout Vuren gevelprofielen produceren wij standaard met een fijnbezaagde brede zijde (zichtzijde). Naaldhout kan vanwege de opbouw van de celstructuur in combinatie met schaven gevoelig zijn voor een opkomende nerf na montage. Door de oppervlakte te bezagen neemt de kans hierop af en mocht het toch voorkomen, dan zal de fijnbezaagde oppervlakte dit maskeren.

Wij nemen onze leidende positie in het aanbieden van verantwoord hout zeer serieus. Daarom zijn we altijd op zoek naar de mogelijkheden in verantwoorde houtproducten en houtsoorten. Onze voorraadproducten in Stiho ThermoHout zijn FSC® gecertificeerd en passen daar dan ook perfect bij.

Lees hier meer over duurzaamheid bij Stiho. 

Vraag hier een ThermoHout monster aan.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen