Contact
Sluiten

Stiho ThermoHout Fraké

Waarom kiezen voor ThermoHout Fraké?

  • Foutvrije en strakke, maar toch warme uitstraling 
  • ThermoHout is duurzaam! Zowel ecologisch als economisch gezien
  • Duurzaamheidsklasse 1 volgens NEN-EN 350-2 
  • Hard en stootvast 
  • Hoge dimensiestabiliteit: minder krimp, uitzetting en vervorming 
  • Goed bestand tegen houtminnende organismen 
  • Gemakkelijk verwerkbaar en onderhoudsarm  
  • Brandvertragend te behandelen tot Euroklasse B-s2, d0 volgens Nen-En 13501-1 

Productsheet - Thermohout Fraké

Meer downloads

Waar komt het hout vandaan?

Fraké is een FSC® gecertificeerde West-Afrikaanse loofhoutsoort. Hier is het een relatief veel voorkomende en snel groeiende houtsoort. ThermoHout Fraké is vrijwel vrij van noesten en harsgangen, een enkele pinhole (klein gaatje) kan voorkomen en in sommige partijen vind je de kenmerkende zwarte lijnen terug.

Waarom thermisch modificeren?

Aangezien Fraké een tropische loofhoutsoort is, verwacht je een hoge natuurlijke duurzaamheid. Onbehanded Fraké heeft echter een lage natuurlijke duurzaamheid: duurzaamheidsklasse 4 volgens NEN-EN 350-2. Fraké is een stuk harder en foutvrijer dan Vurenhout en wordt traditioneel toegepast in verschillende binnentoepassingen, zoals kozijnen, trappen en lijstwerk.

Door Fraké thermisch te modificeren krijgt het een warme chocoladebruine kleur, verbetert de duurzaamheidsklasse aanzienlijk naar duurzaamheidsklasse 1 en neemt de stabiliteit toe. Door de foutvrije uitstraling is de houtsoort uitermate geschikt in strakke ontwerpen. De warme tekening maakt echter dat Fraké veel breder inzetbaar is.

De verbeterde stabiliteit in combinatie met de hoge duurzaamheidsklasse maakt dat ThermoHout Fraké uitermate geschikt is voor toepassingen in risicoklasse 2 en 3.1. Denk hierbij aan toepassingen in verschillende gevelconstructies en als tuinhout. ThermoHout Fraké is hard en daardoor ook goed toepasbaar is projecten waar een stootvaste houtsoort gewenst is. De hoge stabiliteit, uitstraling en het feit dat ThermoHout Fraké gemakkelijk te bewerken is, maakt het ook een geschikte houtsoort voor onbehandelde toepassingen in risicoklasse 1 zoals meubels, sierlijsten en deuren.

Wij nemen onze leidende positie in het aanbieden van verantwoord hout zeer serieus. Daarom zijn we altijd op zoek naar de mogelijkheden in verantwoorde houtproducten en houtsoorten. Onze voorraadproducten in Stiho ThermoHout zijn FSC gecertificeerd en passen daar dan ook perfect bij.

Meer weten over duurzaamheid bij Stiho? Klik hier.

Aanvraag monster

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen