ThermoHout Vuren Retro 11/26x167+5mm

328182
  • Afmeting: 11/26x167+5mm 420cm
  • FSC Mix 70% gecertificeerd (FM)
  • Thermisch gemodificeerd Vuren
  • Duurzaamheidsklasse: 2
  • Fijnbezaagde zichtzijde
  • Zweeds rabat
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen

Beschrijving

Stiho ThermoHout Vuren is door en door veredeld. Door een unieke methode, waarbij uitsluitend warmte wordt toegevoegd, krijgt het hout een hoge dimensiestabiliteit en een hoge duurzaamheid, duurzaamheidsklasse 2.

Stiho ThermoHout Vuren is daarmee ideaal voor toepassingen in risicoklasse 1, 2 en 3.1, bijvoorbeeld voor gevels, stelkozijnen en tuinhout. De risicoklasse geeft aan in hoeverre schimmelaantasting en gebruik invloed hebben op het hout. ThermoHout biedt een uitstekende bescherming.

Stiho ThermoHout kan worden voorzien van daarvoor geschikte verfsystemen, maar kun je ook zonder afwerking toepassen. Zonder afwerking zal het, net zoals andere houtsoorten, op een natuurlijke en egale wijze gaan vergrijzen.

Kwaliteit

Stiho ThermoHout Vuren is een houtsoort uit Scandinavië en heeft een natuurlijke uitstraling. Het Vuren kenmerkt zich door de levendige en rustieke uitstraling vanwege de noesten, open gebreken, harsgangen en nerven die in het hout zichtbaar zijn. De verschillende profielen vallen, op basis van het soortelijk gewicht, in Euroklasse D-s2,d0 volgens Nen-En 13501-1. Het gebruikte basismateriaal is gesorteerd volgens de KVH 2010; NEN 5466, klasse C.

Sterkteklasse

Hout zonder CE-keurmerk voor sterktesortering.

Maatvoering

In ruig hout komt in zowel dikte als breedte een grotere maatafwijking voor dan bij geschaafd hout. Daarnaast moet je rekening houden met proceskrimp, waardoor de kopmaat kleiner is dan vóór modificatie.

Bewerkingen

Stiho kan op het ruige Stiho ThermoHout diverse bewerkingen voor je uitvoeren, zoals zagen, haaks korten, vlakken & strijken en profileren. De Stiho ThermoHout Vuren-modellen, zoals te vinden op www.ThermoHout.nl, worden altijd bewerkt met één fijnbezaagde brede zichtzijde.

Duurzaamheid

FSC-mix 70%-gecertificeerd, dus je hebt de zekerheid dat het product afkomstig is uit duurzaam beheerde bronnen.

Kijk voor meer informatie op op de website van ThermoHout.

Toon alle tekst

Specificaties

MerkThermoHout
ProductsoortZweeds rabat
HoutsoortThermisch gemodificeerd Vuren
BewerkingBewerkt aan Retro-profiel, zz fijnbez
Dikte (mm)25
Breedte (mm)185
Lengte (cm)420
MilieukeurmerkFSC Mix 70%
KwaliteitsklasseKlasse C
DroogteklasseVochtpercentage tot 20%
EAN Code1137253714206
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen