Contact
Sluiten


Windstopper: het stevige én brandwerende dampscherm voor de gevel

Ben je op zoek naar een waterkerende, dampopen bouwplaat voor in een geventileerde gevel? Dan is Swisspearl Windstopper een goede keuze. Deze vezelcementplaat is enorm veelzijdig. De plaat heeft goede vochtregulerende, geluidsisolerende en schimmelwerende eigenschappen. Hierdoor is deze bouwplaat handig om te gebruiken in de spouw. Dankzij de uitstekende brandwerende eigenschappen van het materiaal, is dit product ook nog eens uitermate brandveilig. Wist je bovendien dat dit product prima dienst kan doen als tijdelijke gevelbekleding?

Ga je bouwen met een geventileerde gevel? Dan moet een goed dampscherm er in eerste instantie voor zorgen dat vocht, regen en wind niet het binnenblad aantasten. Speciaal hiervoor zijn de stijve Swisspearl Windstopper platen ontwikkeld, die je plaatst aan de spouwzijde van het binnenblad. Deze platen zijn bestand tegen de hoogste windkrachten en vocht. Iets wat zeker geen overbodige luxe is in ons koude kikkerlandje. Hierdoor zijn de achterliggende constructie en isolatie goed beschermd.  Ook kunnen de stijve platen bijdragen in de schijfwerking van onder meer houtskeletbouwinstructies.

De voordelen ten opzichte van flexibele membranen

Een ander voordeel wat deze stijve vezelcementplaten met zich meebrengen, is dat ze zorgen voor een goede geluidsisolatie. Dit is wel anders dan wanneer je een flexibel membraan zoals een folie gebruikt als dampscherm. Flexibele membranen kennen nog meer nadelen. Zo kan een folie loskomen en scheuren. Bij de Swisspearl Windstopper platen zal dit niet gebeuren. Hierdoor voorkom je luchtlekken, ophoping van vocht, geluidsoverlast en eventueel warmteverlies.

De voordelen van Swisspearl Windstopper op een rijtje

  • Brandklasse A2-s1,d0 
  • Een lange levensduur 
  • Bestand tegen vocht & schimmels 
  • Dampopen 
  • 15 jaar lang garantie  
  • Eenvoudige bevestiging zonder voorboren 

Swisspearl Windstopper


Swisspearl

Windstopper Extreme en Windstopper Basic

Je hebt verschillende soorten Windstopper die je kunt gebruiken. Twee van de bekendste zijn Windstopper Basic en Windstopper Extreme. Er zijn meerdere verschillen te benoemen tussen de twee varianten. Zo is Windstopper Basic alleen verkrijgbaar in 9mm dikte en de kleur Natural Grey. De Windstopper extreme is daarentegen verkrijgbaar in de diktes 4,5 en 9mm en de kleuren Natural Grey en Antraciet.  

Windstopper Extreme en Windstopper Basic

Je hebt verschillende soorten Windstopper die je kunt gebruiken. Twee van de bekendste zijn Windstopper Basic en Windstopper Extreme. Er zijn meerdere verschillen te benoemen tussen de twee varianten. Zo is Windstopper Basic alleen verkrijgbaar in 9mm dikte en de kleur Natural Grey. De Windstopper extreme is daarentegen verkrijgbaar in de diktes 4,5 en 9mm en de kleuren Natural Grey en Antraciet.  


Swisspearl

Swisspearl Windstopper als tijdelijke gevelbekleding

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de Basic variant en de Extreme variant, is hoe lang de platen dienst kunnen doen als tijdelijke gevelbekleding. Zo biedt de Windstopper Basic zes maanden tijdelijke bescherming tegen weer en wind en de Windstopper Extreme wel twaalf maanden. Binnen kan de afbouw ondertussen zonder problemen worden afgewerkt, terwijl je wacht op de definitieve gevelbekleding.

Swisspearl

Brandveiligheid met Windstopper

De eisen voor brandveiligheid bij de gevelopbouw, worden tegenwoordig steeds hoger. Op het gebied van brandveiligheid biedt Windstopper echter veel mogelijkheden. Zo is deze plaat onbrandbaar (brandklasse A2-s1,d0). De platen behalen daarbij uitstekende resultaten op het gebied van branddoorslag en brandklasse van de gevelopbouw. De beste brandveiligheid biedt de Windstopper Extreme. Door te kiezen voor Windstopper wordt het achterliggende isolatiemateriaal uitstekend beschermd. Ook als je kiest voor biobased isolatie.


Werk met open gevels

Niet alleen is deze plaat geschikt voor geventileerde gevels. De Windstopper Extreme platen kunnen ook worden geplaatst achter (houten) gevelbekledingen met een open gevelafwerking tot wel 20% van het oppervlak. Dankzij het feit dat je met open gevels kan werken, biedt Windstopper een stuk meer vrijheid aan de ontwerper. De Windstopper Extreme is ook verkrijgbaar in de kleur Antraciet. Hierdoor is de plaat door open voegen nog een stuk minder zichtbaar.Swisspearl

Conclusie

Windstopper van Swisspearl is een handig product om toe te passen in geventileerde gevel of achter gevelbekledingen met een open gevelafwerking. Het product kent veel voordelen op het gebied van brandveiligheid, geluidsisolatie en als tijdelijke gevelbekleding. Het materiaal is in veel opzichten, een stuk beter dan de gebruikelijke flexibele membranen die worden gebruikt als dampscherm. De stevige vezelcementplaten bieden het isolatiemateriaal en achterliggende materialen een goede bescherming tegen weer en wind.

Heb je Windstopper nodig voor jouw volgende project? Bestel het gemakkelijk via onze webshop of Stiho app. De artikelen zijn uit voorraad leverbaar. Voor 12.00 uur besteld, is de volgende leverdag bezorgd. Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen