Historie Stiho

90 jaar geschiedenis

In 1926 richtte de toen 26-jarige Zaankanter Gerrit Sijbrand Pelt de Stichtsche Houthandel op, in een werfkelder aan de Oudegracht in hartje Utrecht. 90 jaar later levert de Stichtsche Houthandel, later afgekort tot Stiho B.V., een compleet assortiment aan hout, bouw- en plaatmaterialen. Uiteraard is het houtassortiment nog steeds zeer uitgebreid, evenals onze houtkennis. Stiho onderscheidt zich van branchegenoten, doordat het een onafhankelijke vennootschap is, in handen van de ondernemende medewerkers en de oprichtersfamilie.

Na de oorlog begint Stiho ‘opnieuw’, nu aan de Wittevrouwensingel in Utrecht. Door de aanhoudende groei verlaat het bedrijf de oude stad. Op de Lage Weide staat vanaf 1974 de grootste houthandel in de regio. In 1983 verhuist de bouwmaterialen- hout- en plaathandel Stiho naar industrieterrein Laagraven te Nieuwegein, waar het hoofdkantoor is gehuisvest.

In 2016 bestaat Stiho 90 jaar. Om dat te vieren organiseerde De Stiho Groep, waar Stiho deel van uitmaakt, maar liefst vier bouwreizen naar Cambodja. 200 medewerkers, klanten en leveranciers staken daar samen de handen uit de mouwen om huizen te bouwen voor de allerarmsten.

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen