Contact
Sluiten
Bouwreis 2018

Op bouwreis naar Zambia!

Een geslaagde bouwreis naar Zambia

Namens DSG hebben we de cheque van alle donaties mogen overhandigen aan Habitat for Humanity Nederland. Dankzij alle donaties en bijdragen hebben we in totaal € 90.757,25 opgehaald! Daar kunnen nog meer gezinnen geholpen worden. Iedereen bedankt voor de inzet.

Waarom gingen wij naar Zambia?

In de jaren 60 behoorde Zambia tot de grootste koperproducenten ter wereld. Door deze natuurlijke bron was het potentieel een van de rijkste landen in Afrika. Maar toen begin jaren 80 de koperprijs kelderde, belandde Zambia in de schulden. Ondanks de recente economische groei is Zambia nog steeds een van de minst ontwikkelde landen ter wereld: 82% van de bevolking leeft van minder dan $2 per dag. Een fatsoenlijk huis is voor de meeste gezinnen onbereikbaar, de meesten hebben al moeite om de noodzakelijke reparaties te verrichten aan hun huizen die gebouwd zijn van modder en gras. Door de gaten in de muren komt ongedierte binnen, een serieuze bedreiging voor de gezondheid.

Meebouwen is dus letterlijk van levensbelang! De Stiho Groep gaat met een bouwteam van 20 mensen van zaterdag 8 tot en met zondag 16 september 2018 een week lang alles op alles zetten om zo veel mogelijk huizen te bouwen.

De inzamelactie 

Alle deelnemers hebben zelf voor een sponsorbijdrage gezorgd die volledig ten goede komt aan de mensen die dit écht nodig hebben. Hiervoor worden diverse lokale en landelijke acties ingezet, maar worden eigen initiatieven ook zeer gewaardeerd.

DSG zamelde ook geld in met de verkoop van een limited edition WakaWaka, speciaal ontworpen ter ondersteuning van deze bouwreis. Vanwege de samenwerking met Habitat for Humanity en WakaWaka konden we deze unieke WakaWaka Power+ van € 69,95 voor € 49,95 aanbieden.  

Wil je meer weten?
Heb je vragen over de bouwreizen? Mail dan naar marketing@stiho.nl.

Habitat for Humanity Zambia

• Hoofdstad: Lusaka
• Inwoners: 13.881.000
• Percentage onder de armoedegrens: >60
• Start Habitat: 1984

In 1984 startte Habitat for Humanity in Zambia met het bouwen van huizen voor vissersfamilies op Kabuyu Island. Sindsdien zijn al vele gezinnen geholpen met een veilig huis. Habitat is actief in 6 van de 9 provincies in Zambia.

Er zijn op dit moment 16,6 miljoen kinderen die een of beide ouders hebben verloren aan aids. Met name in zuidelijk Afrika is de situatie schrijnend. Miljoenen aidswezen kunnen vaak niet naar school, ontberen gezondheidszorg, hebben geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd en worden bovendien gediscrimineerd. Maar al te vaak wordt de moeder met haar kinderen door de familie van de overleden vader het huis uit gezet. Aids scheurt gezinnen uit elkaar en ontwricht complete gemeenschappen. De kinderen worden het hardst getroffen. Zij leven vaak op straat, waar zij zijn blootgesteld aan mishandeling en uitbuiting als kindsoldaat of als kind-prostituee.

Huis schenken

Een eigen veilig, fatsoenlijk huis betekent het begin van een nieuw leven voor deze kwetsbare kinderen. Daarom heeft Habitat for Humanity Orphans and Vulnerable Children (OVC-)projecten opgezet. In tegenstelling tot alle andere Habitat-projecten wordt bij een OVC-project een huis geschonken als er geen goede alternatieven zijn voor financiering. Want wat als er geen ouders meer zijn om mee te bouwen of de lening terug te betalen? Zo kunnen er toch huizen worden gebouwd voor ouders met hiv/aids, minderjarige kinderen of pleegouders die niet kunnen werken omdat zij de zorg voor kinderen op zich te nemen. Habitat for Humanity streeft ernaar de aidswezen op deze manier een goed onderkomen te bieden, bij voorkeur bij familie of binnen de eigen gemeenschap. Een goede basis, zodat de kinderen weer naar school kunnen, mogen spelen en opgroeien in een veilige omgeving.

Lees meer over Habitat for Humanity.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen