Oregon Pine 100x250mm FSC product photo Default image

Oregon Pine 100x250mm FSC

306490
  • Afmeting: 100x250mm 430cm
  • FSC Mix 70% gecertificeerd (FM)
  • Kunstmatig gedroogd (KD)
  • Clear & Better

Beschrijving

Oregon pine zal oranjeachtig geelbruin verkleuren wanneer blootgesteld aan licht en lucht. Van snel gegroeide, tamelijk jonge bomen is het hout meer roodachtig.

Het witachtige spint is bij oude dikke bomen uit natuurlijk bos maximaal 40-50mm. Bij jongere bomen uit secundair bos, die na de uitkap van het natuurlijke bos of uit aanplant zijn gegroeid, is het maximaal 70-80mm breed.

Het hout is harshoudend, waardoor soms vettige vlekjes of streepjes op het geschaafde oppervlak zichtbaar zijn. Ook komen harszakken voor. Afhankelijk van het groeigebied is niet alleen de kleur maar ook de volumieke massa en de sterkte variabel.
Het kernhout van Oregon pine is matig duurzaam en valt in duurzaamheidsklasse 3.

Door het kleurcontrast tussen vroeg- en laathout van de groeiringen vertoont het (half)rift gezaagde hout een duidelijke streeptekening en dosse gezaagd hout een vlamtekening.

In dosse gezaagd hout ontstaan gemakkelijk droogscheuren. Daarom verdient het de voorkeur (half)rift gezaagd hout toe te passen wanneer dit beschikbaar is.

Kwaliteit

Het Oregon pine is gesorteerd op een Nr 2, clear & better kwaliteit. Dit hout voldoet aan de KVH 1980; NEN 5470-1989, en dat is minimaal klasse B.
Het hout is dosse gezaagd en fijnjarig. Deze afmetingen in dosse gezaagd hout zijn uitermate geschikt om toe te passen in renovatiewerk als vervanger van oude grenen constructies.

Als het niet anders wordt aangegeven, gaan wij uit van een vochtgehalte van ± 15% in de rand en ± 19% in de kern, met daarbij maximaal toelaatbare afwijkingen van het vochtgehalte volgens KVH 1980; NEN 5470-1989.

 

Toon alle tekst

Specificaties

HoutsoortOregon Pine
BewerkingRuw
Dikte (mm)100
Breedte (mm)250
Lengte (cm)430
MilieukeurmerkFSC Mix 70%
KwaliteitsklasseNr. 2, Clear & better
DroogteklasseKunstmatig gedroogd
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?