Contact
Sluiten

Op bezoek bij FEIN. Eén machine voor elke klus.

Als er één machine is waar je in de bouw niet zonder kan, is het wel een multitool. De MULTIMASTER  van FEIN is van degelijke Duitse makelij. Wist je dat het bedrijf de uitvinder is van de allereerste draagbare elektrische boormachine in 1895?


De geschiedenis van FEIN klinkt als een spannend jongensboek. Oprichter Wilhelm Emil Fein werd in 1842 geboren in Ludwigsburg (Duitsland). In 1867 startte hij samen met zijn broer Carl een bedrijf. Uitvinders, noemden ze zichzelf. Met succes, want 154 jaar later bestaat het bedrijf nog steeds. De broers brachten in 1895 de allereerste draagbare elektrische boormachine op de markt. Die woog toen 11 kilo en je kon er maximaal 6 mm mee boren. Gerco Kant, manager marketing en sales bij FEIN: “Voor die tijd een mijlpaal! FEIN is de grondlegger van het elektrisch handgereedschap.”

Goede service

Inmiddels FEIN is wereldwijd actief in 65 landen en heeft het bedrijf meer dan 500 patenten op zijn naam staan. Hoewel je FEIN waarschijnlijk kent van de MULTIMASTER, levert het bedrijf ook machines aan de industrie en automotivebranche. Alles gebeurt in huis: van de serviceafdeling tot de logistiek. Gerco: “We staan graag in contact met onze eindgebruiker. Daarom waarderen we de samenwerking met Stiho zo. We zitten kort op de bal als het gaat om een actueel en passend assortiment, want we weten waar de klanten van Stiho behoefte aan hebben. Wat Stiho en FEIN gemeen hebben, is dat we de klant verder willen helpen. Zo nemen we snel actie als een klant een defecte machine heeft. We zorgen er dan voor dat hij een leenmachine krijgt totdat de zijne gerepareerd is. Doen wat je belooft, dat vinden we belangrijk.”


Gerco Kant, manager marketing & sales (links) en Hans Rochat, Category Manager IJzerwaren en Gereedschappen Stiho

MULTIMASTER 300, 500, 700

Bij Stiho kun je terecht voor de MULTIMASTER, een multitool die verkrijgbaar is in drie verschillende uitvoeringen: de 300 (het instapmodel), de 500 (de meest verkochte, een echte allrounder) en de 700 (voor de zware klussen; voor wie bijvoorbeeld de hele dag houtrot saneert of dilatatievoegen moet snijden). Alle machines zijn leverbaar als accu- en als stroomversie. Gerco vervolgt: “Als de MULTIMASTER  in de fabriek van de band rolt, wordt hij getest. Hij krijgt een aantal draaiuren en pas als dat vlekkeloos verloopt, gaat de machine naar de assemblage. Daar gaat de machine samen met de handleiding, een boekje voor de garantie en een aantal accessoires in een koffer. Dat wordt gedaan in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Standaard zit er op de MULTIMASTER  één jaar garantie. Registreer je je machine, dan komen daar nog twee jaar gratis garantie bij. Voor de MULTIMASTER zijn er verschillende accessoiresets verkrijgbaar, waarmee je kunt zagen, houtrot verwijderen, materialen splitsen, snijden, polijsten en nog veel meer.”

Machine + zaagbladen

Mooi detail is overigens dat de MULTIMASTER in 1967 niet is ontwikkeld voor de bouw, maar voor de medische wereld, namelijk als gipsverbandzaag. Die eerste MULTIMASTER werd doorontwikkeld, er kwamen ook zaagbladen bij.” Gerco laat een invalzaagje zien. “Dit ontwikkelden we in 2000, tot vandaag de dag is dit een van de populairste accessoires. Hiermee kun je eenvoudig een stukje uitzagen, bijvoorbeeld bij houtrot of als je een vloer onder een deurkozijn door wilt leggen. Je kunt op hoogte in één keer het kozijn inzagen. De naam van deze FEIN invalzaagbladen is E-Cut, ofwel Easy-Cut.”

Handig aan de MULTIMASTER

De MULTIMASTER werkt steeds lekkerder, zegt Gerco. “De vraag naar de variant met accu neemt toe. De accu’s worden alsmaar lichter en hebben steeds meer capaciteit. Daarnaast heeft onze machine een uniek  antivibratiesysteem, waardoor trillingen worden verminderd en je prettiger werkt. Ook is de MULTIMASTER niet lawaaiig. Dankzij het snelwisselsysteem wissel je een accessoire letterlijk in drie seconden.” Gerco gebruikt de MULTIMASTER  zelf ook: “Laatst nog bij mijn zwager. Toen hij een nieuwe vloer kreeg, kon ik de oude houten vloer op de gewenste plek loszagen, zodat er een nieuwe tegelvloer tegenaan kon worden gelegd. FEIN heeft 180 accessoires en die zijn geschikt voor meer dan 1000 toepassingen. Ideaal!”
FEIN in de webshop 

 


Op elke Stiho-vestiging vind je een wand met producten van FEIN.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen