Contact
Sluiten
Nieuws

Snel een waterdichte badkamer

Waar moet je op letten als je een badkamer verbouwt? Stiho en Mapei helpen je graag!

 

Wet Kwaliteitsborging en garantie

De Wet Kwaliteitsborging geeft een maatstaf aan de deugdelijkheid en kwaliteit van het geleverde werk. Het is dan ook belangrijk dat je een systeem gebruikt met producten die op elkaar aansluiten. Zoals het waterdichtsysteem van Mapei. Dit bestaat uit onder andere stucmortel, primer, tegellijm, waterdichtmembraan, voeg en kit. Deze producten vullen elkaar aan en je krijgt garantie op het geleverde werk.

Waterwerend vs. waterdicht

Het Bouwbesluit omvat richtlijnen voor het bekleden van het natte gedeelte van een badkamer. Zo wordt er gesproken over een gemiddelde wateropname met waterwerende bekleding. Wij adviseren echter om in een douchehoek altijd een waterdichte hoek te creëren in plaats van een waterwerende hoek. Zo voorkom je het risico op lekkage.

Het belang van een waterdichtmembraan

Kijk daarbij ook uit voor de “WD voeg”, wat vaak wordt vertaald als “Water Dicht voeg”. Dit is vaak niet het geval, aangezien cementgebonden voegen vaak na een aantal uren toch echt vocht doorlaten. Wist je overigens dat er vocht kan ontstaan achter tegels wanneer douchewater van 40 °C in aanraking komt met een koude tegelvloer? Ook dit vocht zal zijn weg vinden in de ondergrond wanneer dit niet wordt geblokkeerd door een waterdichtmembraan.

Droogtijd
Bij de meeste badkamerrenovaties is een snelle doorlooptijd gewenst. De droogtijden van traditionele materialen passen daar niet bij. Hiervoor hebben Mapei en Stiho drie badkameropbouw-/renovatiesystemen ontwikkeld. Afhankelijk van de situatie, maak je een keuze uit de producten voor een snelle doorlooptijd. Omdat alle producten op elkaar aansluiten, garanderen wij een duurzame waterdichte badkamer. Hoe het werkt? Stiho beschikt over uitvlakmortels van Mapei voor de wand en vloer met een zeer korte droogtijd. Je kunt dan een dag later al aan de slag met het waterdicht maken van de badkamer direct onder het tegelwerk. De tegels kunnen al na een paar uur worden aangebracht. Is de tegellijm droog? Dan kan je het geheel afwerken met een cementgebonden of epoxyvoeg.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met jouw Stiho-vestiging.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen