Contact
Sluiten
Nieuws

Kozijnshop

Binnen 15 dagen een maatwerkproduct in huis

Met de drukte in de bouw is efficiënt en met zo min mogelijk faalkosten werken een must. Inmeten, berekenen en vervolgens bestellen, het kost allemaal tijd. Hoe fijn als een deel van dat werk je uit handen wordt genomen? Stiho helpt jou daarbij. Ook als het gaat om kozijnen. Of je nu één maatwerkexemplaar of 10 dezelfde nodig hebt: je regelt het supersnel en eenvoudig via Stiho en Kozijnshop.

Sinds anderhalf jaar werken Stiho en Kozijnshop samen. Jasper van den Hoed, category manager bij Stiho: “We zoeken bewust de samenwerking op met partners, omdat we onze klanten hiermee verder kunnen helpen. Een van die partners is Kozijnshop. Met dit concept kunnen onze klanten heel makkelijk een maatwerkkozijn bestellen. Hij hoeft daarvoor niet meer apart naar de timmerfabriek en bestelt het kozijn ‘gewoon’ samen met zijn andere materialen bij Stiho. Vervolgens gaat Kozijnshop aan de slag en levert een kwalitatief hoogwaardig product af, rechtstreeks op jouw werk.”

Uniek: slechts 15 dagen levertijd

Jan Hendrik Pouw en Bart Voortman zijn de initiators van Kozijnshop. “Jan Hendrik: “We hebben eerst een pilot gedaan op een aantal Stiho-vestigingen, inmiddels zijn alle vestigingen aangesloten. Klanten zijn enthousiast over het gemak van bestellen, maar ook over de snelheid. Het kozijn is zonder verder omkijken binnen 15 werkdagen binnen. Dat is vernieuwend in de markt. Voor ons is het bovendien prettig samenwerken met een partner die openstaat voor digitalisering en vernieuwing.” Digitalisering inderdaad, omdat het kozijn via een online configurator besteld wordt. Jasper: “De Stiho-medewerker werkt samen met de klant het kozijn uit in de configurator. Zo wordt het helemaal naar wens samengesteld. De klant kiest uit diverse designs van kozijnen, ramen, schuifpuien en deuren in alle mogelijke kleuren, voorzien van hang- en sluitwerk en eventueel afgewerkt met glas. Zo kan de klant het kozijn direct plaatsen na ontvangst.”

Vallen en opstaan

Kozijnshop is een zelfstandig bedrijf, maar maakt gebruik van de faciliteiten en machines van de timmerfabriek waarbij ze zijn aangesloten. Jan Hendrik: “Waar wij ons succes onder andere aan te danken hebben, is dat we snel een koppeling kunnen maken naar het productieproces. We zijn nog maar een paar jaar bezig. In het begin ging het met vallen en opstaan. We moesten ervoor zorgen dat een order van een klant werd omgezet naar een productietekening waarmee de mensen in de fabriek aan de slag konden. En dan moest het kozijn ook nog eens binnen vijftien werkdagen geleverd worden, want dat beloofden we de klant – en dat doen we nog steeds. Daarin zijn we uniek, want in de huidige markt zijn levertijden van zes weken heel normaal. Die vijftien werkdagen zijn haalbaar, omdat we de juiste machines in huis hebben, maar ook omdat we goede afspraken hebben met onze toeleveranciers.”

Transparant

Het grote voordeel voor de klant is niet alleen de snelle levertijd, maar ook het heldere ontwerp- en bestelproces. Jan Hendrik: “De klant maakt het ontwerp samen met de Stiho medewerker, ziet direct de prijs, een technische tekening én laat daarmee zien hoe het product eruit komt te zien. Voor één product zijn er nu niet een calculator, werkvoorbereider en productieleider nodig. Doordat de klant zelf zijn kozijn samenstelt in de configurator, blijft het betaalbaar.” Bart vult aan: “Door het gecontroleerde productieproces en de hoogwaardige afwerking krijgt hij nu de kwaliteit die anders niet toegankelijk zou zijn voor een kleinere aannemer. Die kwaliteit wordt ook onderbouwd met de keurmerken: FSC®-gecertificeerd, KOMO en op de kozijnen zit zes jaar SGT Garantie. Tot slot leveren we onze kozijnen op stalen bokken, zodat ze veilig en beschermd met folie op de bouwplaats staan. We leveren een totaalpakket in korte tijd.”

Hoe het allemaal begon

Jan Hendrik Pouw en Bart Voortman waren 14 toen ze voor het eerst tijdens vakantiewerk ervaring opdeden in de timmerindustrie. Dat bleven ze ook de jaren erna doen, maar ze gingen op kantoor ook offertes maken voor klanten. Jan Hendrik: “Doordat we die offertes mochten maken, spraken we veel grote aannemers die kozijnen bestelden. We offreerden voor grotere series en het viel ons op dat de mogelijkheid van enkele stuks productie ontbrak. Toen ontstond het idee om hier een concept voor te bedenken: een eenvoudige online configurator. Dat werd Kozijnshop.”

Wil jij je kozijn bestellen, gewoon eens proberen hoe de configuratie werkt of meer weten over de
mogelijkheden? Bekijk dan alvast het stappenplan hier en neem voor meer informatie contact op met jouw Stiho vestiging en informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact op

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen