Contact
Sluiten

HBS-200 Liquid rubber & HBS-200 Tape

Perfect waterdicht met HBS-200 Liquid rubber & HBS-200 Tape

Vloeibaar rubber… waar je dat voor gebruikt? Waarvoor niet! HBS-200 is geschikt voor het afdichten en beschermen van vele materialen. Denk aan beton, metaal, steen. Maar ook aan hout, bitumen, zink, PVC en EPDM.

Je kunt HBS-200 Liquid Rubber toepassen op vloeren, wanden, muren, naden, voegen, doorvoeren en constructiedelen. Of het nu gaat om binnen- of buitentoepassingen, dat maakt niet uit. Prima dus voor badkamers en kelders, maar ook voor balkons, dakgoten, douchegoten, buisdoorvoeren, kimnaden, dilatatievoegen, kozijnaansluitingen en maaivelddetails. Ook mooi: HBS-200 Liquid Rubber is geschikt als waterdichte laag onder tegelwerk in vochtige omgevingen.

Zo gebruik je HBS-200 Liquid en tape

De verwerking is supersimpel: voor gebruik goed roeren tot er een homogene kleur ontstaat. Gebruik een wegwerkwast om het product in meerdere lagen op te brengen. Als het even kan, laat elke laag dan drogen voordat je de volgende aanbrengt. Hoe lang dat duurt? Het hangt af van de relatieve luchtvochtigheid, de temperatuur en de ondergrond.

Gebruik bij naad-, kier- en scheuroverbruggende toepassingen Griffon GeoTextile. Dus: eerst een laag Liquid Rubber, dan de Griffon GeoTextile aanbrengen in nog natte Liquid Rubber. Vervolgens direct afstrijken met tweede laag Liquid Rubber. Zorg altijd voor een laagdikte van minimaal 2 mm na uitharding. Je hebt nu een perfecte permanente afdichting!

Test Liquid Rubber vooraf wel altijd even op een niet-zichtbaar gedeelte van het materiaal waarop je het wilt toepassen.

HBS-200 Tape

Moet iets nú gerepareerd worden, dan kun je voor noodreparaties de HBS-200 tape gebruiken. Bij een lekkage plak je de tape over het lek. Dat is dan direct waterdicht. Zodra de weersomstandigheden het toelaten én de te reparen plek weer droog is, kun je een permanente afdichting maken met de Liquid Rubber en de Geo Textile. Je kan de tape gewoon laten zitten. Breng de Liquid Rubber erover aan. Werk dit vervolgens af met Geo Textile en nog een laag Liquid Rubber. Klaar!

Bekijk producten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen