Contact
Vandaag zijn we live gegaan met onze nieuwe telefoniecentrale. Dit is grotendeels succesvol verlopen, maar toch lopen we tegen wat technische uitdagingen aan. Wij staan gewoon voor je klaar. Bekijk hier hoe je jouw vestiging het beste kan bereiken. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Sluiten

Met Mapei & Stiho een badkamer écht waterdicht maken

Bij de renovatie van een badkamer lever je natuurlijk vakwerk af. Het tegelwerk ziet er superstrak uit en je maakt die badkamer 100% waterdicht. Natuurlijk werk jij alleen met de beste producten, van ondergrond tot afwerking. Zo kies je voor een goede primer, die de zuiging van de ondergrond vermindert. Gedegen stucwerk kan ook niet ontbreken, want dit moet geschikt zijn voor het aanbrengen van een waterdichtingsysteem. Ook kies jij voor een eenvoudig te verwerken en sneldrogende cementdekvloer. Een gebruiksklaar waterdicht membraan kunnen we natuurlijk ook niet vergeten.

De tegellijmen die jij kiest hebben daarbij een perfecte hechting op een waterdichtsysteem. De afwerking doe jij met een waterafstotende, schimmelbestendige voeg en kit. En ja hoor, die zijn ook nog eens te verkrijgen in allerlei kleuren. Het mooiste is het natuurlijk als alle producten van één merk én naadloos op elkaar afgestemd zijn. Zo weet je zeker dat de badkamer die jij oplevert écht waterdicht is én blijft.  

Een compleet assortiment voor een waterdichte badkamer

Alles wat je nodig hebt voor het waterdicht maken van een badkamer vind je bij Stiho. Met de Mapegum WPS kimpasta en kimband zorg jij ervoor dat jouw badkamer gegarandeerd een waterdichte basis heeft. Combineer de kimpasta en het kimband met complementaire producten van Mapei. Denk aan een cementdektvloer of tegellijm. Vergeet daarbij niet de primer, een blokkwast en het mesje om het kimband mee af te snijden. Zo heb jij alles in huis om dat badkamerproject tot een goed einde te brengen.


In tien stappen naar een waterdichte badkamer

Met de volgende 10 stappen maak jij een badkamer die écht waterdicht is.

Stap 1: Wanden primeren

Voor de beste voorbehandeling behandel je de wanden eerst met de dispersieprimer Primer GDeze verdun je 1:1 met leidingwater. Deze primer vermindert zuiging van de ondergrond en
zorgt voor een optimale hechting van egalisatielagen.   


Stap 2: Wanden stucen

De volgende stap is het aanbrengen van een stuclaag op de stabiele wand met Planitop Fast 330Je past hierbij een laagdikte van 3-30 mm toe. Deze snelbindende, vezelversterkte cementmortel
is bij een temperatuur van +20 °C al na 4 uur droog. De stuclaag vormt de ideale basis voor het aanbrengen van het waterdichtingssysteem Mapegum WPS. 



 

Stap 3: Vloer aanbranden

Vervolgens ga je verder met het aanbrengen van een aanbrandlaag met een mengsel van Topcem Pronto, Planicrete en leidingwater. De verhouding hierbij is 3:1:1. Planicrete is een latex van synthetisch rubber, die de hechteigenschappen van de dekvloer verbetert. Het heeft eveneens een goede thermische geleidbaarheid. Dit is voordelig wanneer de badkamer wordt voorzien van vloerverwarming.

Stap 4: Cementdekvloer aanbrengen

Na het aanbranden breng je, nat-in-nat, een cementdekvloer aan met Topcem Pronto. Deze sneldrogende mortel is makkelijk in gebruik. Je hoeft de mortel te vermengen namelijk alleen maar te vermengen met water. Na 12 uur is Topcem Pronto al licht beloopbaar. 

Stap 5 & 6: Waterdicht maken

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat vocht niet door naden, kieren en voegen trekt. Hierdoor ontstaat namelijk op termijn altijd vochtschade. Het is daarom van groot belang dat je een badkamer waterdicht maakt. Tegelwerk, kit en voegwerk alleen zijn niet voldoende. Mapegum WPS is een gebruiksklare kimpasta. Deze is speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van een waterdichte laag op wanden en vloeren in natte ruimtes. Mapegum WPS is elastisch en vangt uitzet- en krimpbewegingen van de ondergrond perfect op. Het materiaal is bovendien zeer eenvoudig aan te brengen, in combinatie met Mapei Kimband voor inwendige hoeken. Het droogt daarbij al in 5 uur. 

Stap 7: Wandtegels aanbrengen

Na een droogtijd van 12 tot 24 uur kunnen de wandtegels worden aangebracht. Dit kun je het beste doen met Ultramastic 5. Deze glijvaste, gebruiksklare pastalijm is speciaal voor wandtegels. Het biedt een perfecte hechting op waterdichte membranen, zoals Mapegum WPS.  

Stap 8: Vloertegels aanbrengen

Vloertegels breng je aan met Ultralite S1. Dit is een glijvaste cement tegellijm, die eveneens een goede hechting biedt op waterdichtingsmembranen, zoals Mapegum WPS. Ultralite S1 is daarbij ook nog eens een lichtgewicht product. Een zak Ultralite S1 (15kg) heeft hetzelfde volume als een traditionele zak cementlijm (25 kg). Het weegt dus een stuk minder. Bovendien is Ultralite S1 een Low Dust product met een hoog rendement. Het verbruik ligt maar liefst 60% lager. 

Stap 9: Voegen

Heb je alles netjes betegeld? Dan is het tijd voor de eindafwerking. Dit betekent voegen met een hoogwaardige en waterafstotende voegmortel. Ultracolor Plus is zo’n voegmortel. Het heeft twee bijzondere eigenschappen. Doordat Ultracolor Plus is opgebouwd uit speciale organische moleculen (BioBlock®) kunnen micro-organismen niet in de voeg trekken. Hierdoor krijgen schimmels geen kans. DropEffect® zorgt ervoor dat de absorptie van water wordt vermindert. Het water blijft letterlijk op de voeg liggen en glijdt ervan af als parels. Hierdoor kan de voeg niet beschadigen door het water. Ultracolor Plus is verkrijgbaar in 34 prachtige kleuren.

Stap 10: Afkitten

De laatste stap in het gegarandeerd waterdicht maken van een badkamer, is het afkitten van hoeken en doorvoeren met Mapesil AC. Dit is een schimmelbestendige siliconenkit op basis van azijnzuur. Hiermee dicht je kieren en naden duurzaam af. Ook Mapesil AC is verkrijgbaar in 34 kleuren. 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen