Contact
Sluiten

Februari is de maand van de duurzaamheid!

De maand februari toveren wij bij Stiho om tot de maand van de duurzaamheid! Deze maand focussen wij ons op duurzame producten, bouwprojecten en initiatieven. Wij geven al veel aandacht aan duurzaamheid, maar deze maand zetten wij nog een stapje extra.

Duurzaamheid als speerpunt

Duurzaamheid is een speerpunt voor Stiho. Als familiebedrijf zit duurzaamheid in ons DNA; wij willen de aarde goed kunnen doorgeven aan onze (klein)kinderen. Daarom willen wij duurzaam denken én doen. Als groothandel willen wij samen duurzaam bouwen met andere spelers in de markt zoals onze klanten, leveranciers en partners. Maar ook brengen wij duurzaamheid in de kern van ons (groene) hart.

Duurzame ideeën

Met een kritische blik blijven wij kijken naar onze eigen bedrijfsvoering, afvalstromen en vestigingen. Op onze vestigingen hebben wij daarom een ideeënbusje geïntroduceerd tijdens de maand van de duurzaamheid. Heb jij een gaaf idee hoe wij onze vestigingen groener kunnen maken? Schrijf je idee op, deel hem met ons en wie weet voeren wij wel jouw idee ook echt uit. Samen maken wij Stiho steeds duurzamer.

Duurzaam assortiment

Bij Stiho houden wij ook ons assortiment langs een duurzaamheids-meetlat. Zo maken wij assortimentskeuzes om duurzaam bosbeheer te promoten. Daarom is 99,3% van ons hout assortiment FSC- en PEFC-gecertificeerd. Ook bieden wij verantwoorde houtsoorten als RhinoPlex, een duurzaam alternatief voor Okoumé, en Stiho ThermoHout, een duurzaam alternatief op gebied van gevelbekleding aan. Naast gloednieuwe materialen, bieden wij ook circulaire materialen aan. Deze materialen hebben dezelfde kwaliteit en garantie als gloednieuwe materialen. Stiho biedt momenteel circulair hang- en sluitwerk, sanitair, hout en beton aan.

Week van de Circulaire Economie

In de Week van de Circulaire Economie zetten wij 5 duurzame producten in het zonnetje. De 5 duurzame producten zijn: circulair beton, Fermacell (gipsvezel)platen, Isovlas isolatie, Lariks Zweeds Rabat en Urban Mining hang- en sluitwerk. Allemaal producten met een duurzaam en uniek verhaal.

Bouwprojecten

Sinds 2015 is Stiho partner van het Urban Mining Collective van New Horizon. New Horizon is initiatiefnemer voor vergelijkbare samenwerkingen in de sector, met zowel groothandels als producenten, kennispartners, designers en aannemers. In de samenwerking met New Horizon heeft Stiho al verschillende projecten uitgevoerd.
Bijvoorbeeld op initiatief van ABN AMRO is op de Zuidas in Amsterdam een paviljoen gebouwd dat met circulaire materialen is gerealiseerd. Naast Circl van
ABN AMRO, heeft Stiho inmiddels ook andere circulaire projecten gerealiseerd, waaronder de Triodos Bank in Zeist en het Arsenaal van de universiteit.


Benieuwd naar onze projecten? Bekijk snel hieronder een aantal projecten.

Valentijnsactie: Stiho doneerde 500 bomen

14 februari was het Valentijnsdag. Normaliter geven wij onze geliefden een bosje bloemen of een cadeau, maar wij hebben het dit jaar anders gedaan.

Stiho heeft op deze speciale dag de natuur haar liefde geschonken en doneerde 500 bomen aan Trees for All. Bomen zijn namelijk hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All zet zich al ruim 20 jaar in voor een bosrijke wereld. Het is hun missie om wereldwijd bestaande bossen te herstellen en nieuwe bossen te planten. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Hun duurzame bosprojecten dragen niet alleen bij aan een gezond klimaat, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden. Zo investeren we samen in een groene en gezonde aarde voor iedereen.
 


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen