Contact
Sluiten

Bouwbedrijf Dijkers al decennialang Stiho-klant

Soms doe je van die vondsten… Toen vestigingsmanager Eddy Levering van Stiho-bouwplein Nieuwegein aan het opruimen was, kwam hij deze bon tegen uit 1944. Er staat op te lezen dat aannemer J. Dijkers uit Kockengen 10 platen Insulite 8mm kocht bij de Stichtsche Houthandel (zoals Stiho destijds heette) en dat deze order bezorgt werd door schipper Nap!! . Inmiddels zijn we 76 jaar verder en kocht het bedrijf 10 platen populieren multiplex 9mm. Bouwbedrijf Dijkers bestaat inmiddels al 210 (!) jaar. We spreken met Jos Dijkers, kleinzoon van Jan Dijkers die de Insulite platen bestelde in ‘44.

210 jaar, dat is wel een tijd…

Jos Dijkers: “Dat is het zeker. Bijzonder is dat we nog altijd op dezelfde plek zitten als waar het in 1810 met Bart Dijkers allemaal begon, aan de Wagendijk in Kockengen. In 1809 kocht Bart samen met zijn vrouw Miesje van Swol een boerderij voor 500 guldens en 20 stuivers. De eerste 4 generaties woonden en werkten in de boerderij, waarvan de deel werd ingericht als werkplaats

Pas toen mijn vader aan het roer kwam te staan, bouwde hij een huis naast de boerderij. De boerderij werd werkplaats. Ik woon nog altijd in het huis dat mijn vader destijds bouwde. Mijn voorvaders bouwden met name schuren en stallen voor boeren in de regio. Wij richten ons tegenwoordig  vooral op nieuwbouw, renovatie en onderhoud.”

Wat is er niet veranderd in 200 jaar Bouwbedrijf Dijkers?

“Wat al generaties lang hetzelfde is, is dat we hechten aan stabiliteit en vertrouwen. We zijn loyaal aan onze klanten en aan onze leveranciers. Betrouwbaarheid en degelijkheid zijn zeker woorden die voorkomen in ons woordenboek. We willen ons werk zo goed mogelijk doen en de wensen van de klant realiseren op de bouwplaats. Als het lukt om in teamverband te werken aan een goed product en je samen achteraf kunt toasten op het eindresultaat, dan geeft dat een goed gevoel. Bouwen is mensenwerk, niemand is bij ons een nummer.”

Wat maakt de bouw zo’n mooie tak van sport?

“Ik ben al 40 jaar actief in het bedrijf. Toen ik 25 was, kreeg ik de kans om het bedrijf van mijn vader over te nemen. De bouw vormt je als mens. Je komt zo veel verschillende mensen tegen en je komt op zo veel verschillende plekken. Je wordt er als mens rijker van. Door te bouwen, maak je jouw omgeving een beetje mooier. Wij werken en wonen al 6 generaties in Kockengen. Samen met een bevriende architect hebben we hier een aantal jaren achtereen telkens een bijzonder huis gebouwd. Als ik dan door het dorp rij, denk ik wel eens: het dorp is er een stukje mooier van geworden.”

Waarom zijn jullie nog altijd klant bij Stiho?

“Al toen ik klein was waren we klant bij de Stiho. Dan ging ik met mijn vader mee naar het centrum van Utrecht, waar Stiho – toen nog de Stichtsche Houthandel - zat. De goede band tussen Bouwbedrijf Dijkers en Stiho is er nog steeds, er is wederzijds respect en vertrouwen. Dat komt door de mensen. Ik ken b.v. Bob Ris al jaren en dat voelt goed. Het is prettig dat ik me nooit druk hoef te maken. Ik krijg mijn materialen op tijd en als er toch eens iets mis gaat, dan wordt het opgelost.”

 

 

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen