Contact
Sluiten

Koelewijn Bouw B.V. 86 jaar

Stiho is dit jaar 95 geworden en dat vieren we! Maar dat doen we dan wel samen met onze klanten. Zo viert Koelewijn Bouw het 86-jarig jubileum. In gesprek met directeur Maurits van de Geest.

Wie staan er op de foto?
Maurits van de Geest: “Dat zijn Willem Koelewijn senior en Willem Koelewijn junior. In 1935 richtte Willem Koelewijn senior het bouwbedrijf op. Hij begon met één timmerman en breidde stukje bij beetje het bedrijf uit tot er zo’n 20 timmerlieden en metselaars werkten. Ze deden vooral renovaties en verbouwingen. Na Willems overlijden in 1965 namen zijn zoons Willem Koelewijn junior en Peter Koelewijn het bedrijf over. Zij gingen ook nieuwbouwwoningen realiseren en zelfs kleine woonwijkjes. Willem junior begon met ontwikkeling op kleine schaal.”


    

Wat gebeurde er daarna?
“In 1998 werd het bedrijf verkocht aan Jan Vedder en Zeger van Halteren. Het bedrijf bouwde daarna meer bedrijfspanden en er werd gebouwd voor de food safe-industrie.” In 2016 namen René Noort, Jan Bast en Maurits van de Geest het bedrijf over. De laatste jaren stonden in het teken van groei. “We ontwikkelen veel, realiseren mooie nieuwbouwprojecten en verbouwen en renoveren ook nog altijd.”

Hebben jullie iconische werken gemaakt?
“Jazeker, we bouwden bijvoorbeeld drie nieuwe kerken in Bunschoten. Op dit moment herbouwen en verbouwen we de Melkfabriek in Bunschoten. Dit is een Rijksmonument.”

Wat is er in 86 jaar niet veranderd?
“De doorzettersmentaliteit en het familiebedrijf. Wij gaan altijd door. En onze liefde voor het maken van mooie, tastbare dingen voor mensen. Van niets maken we iets, dat is toch geweldig?”

En wat is er juist helemaal anders?
“De manier van bouwen. Er worden steeds hogere isolatiewaarden geëist, installaties worden complexer en er wordt steeds meer gebouwd met prefab. Alles moet sneller en er is een schaarste aan mensen in de bouw.”

Waarom werken jullie graag samen met Stiho?
“Al zolang ik me herinner werken we samen met Stiho. De producten zijn goed, Stiho is een betrouwbare partner en ook de service is in orde. Het hele plaatje klopt.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen