Contact
Sluiten

Verhoeven Vastgoedverbeteraars 175 jaar

Stiho is dit jaar 95 geworden en dat vieren we! Maar dat doen we dan wel samen met onze klanten. Verhoeven Vastgoedverbeteraars bestaat dit jaar al 175 jaar. In gesprek met commercieel directeur Alex Stegink.

Hoe is het allemaal begonnen?

Alex: “Het verhaal begint in 1846 met de 30-jarige Albert Verhoeven. Hij begint als schilder zijn eenmanszaak. Samen met zijn vrouw krijgt Albert twee zoons: Johannes Theodorus en Gerardus Theodorus. Gerardus treedt in 1880 toe tot het bedrijf. Er is dan voor het eerst sprake van A. Verhoeven & Zn. Na het overlijden van Gerardus Theodorus Verhoeven in 1915 is het bedrijf door zijn zoon Albertus Verhoeven voortgezet tot 1953. Daarna zette Aart van Schaik de onderneming voort, die de aandelen in 1998 overdroeg aan de heer P.G. Balkenende. In 2004 is Jan Dollen als medeaandeelhouder toegetreden. Sinds 2009 is het eigendom van Verhoeven Vastgoedverbeteraars in handen van Jan Dollen en André Kaempff Prikken. Inmiddels werkt de zesde generatie in het bedrijf en is er niet alleen meer een vestiging in Arnhem maar ook in Amsterdam. Er werken zo’n 120 mensen. We veranderden de naam van het bedrijf in Verhoeven Vastgoedverbeteraars, omdat we allang niet meer alleen schilderwerkzaamheden uitvoerden, maar onze focus hebben op vastgoedonderhoud. We werken onder andere voor gemeenten, woningcorporaties, VvE’s, beleggers, gebouwbeheerders en aannemers.”

Is duurzaamheid belangrijk voor jullie?

“Dat is het zeker. We werken duurzaam waar het kan, het is onderdeel van hoe we werken. Het liefst gebruiken we duurzame materialen, cradle 2 cradle is bij ons geen onbekend begrip. Een mooi voorbeeld van duurzame materialen waarmee we werken is Fineo glas. Deze glassoort is ultradun, maar net zo isolerend als triple glas. En omdat het rondom keramisch verlijmd zijn er geen kit of aluminiumprofielen gebruikt. 100 procent glas dus en daarmee volledig recyclebaar. Milieubewust werken is essentieel om de wereld voor de generaties na ons goed achter te laten.”

Wat is er in die 175 jaar hetzelfde gebleven?

“Onze dienstverlenende instelling en de aandacht voor mensen – of dat nu gaat om onze klanten of onze medewerkers. We hebben elkaar nodig om het verschil te maken. En als je relaties goed zijn, dan bouw je samen geschiedenis – soms letterlijk. Een van onze opdrachtgevers is Volkshuisvesting Arnhem, ze zijn al meer dan 100 jaar klant bij ons. Verhoeven Vastgoedverbeteraars kent lange dienstverbanden. Daarnaast trekken we steeds meer jonge mensen aan. Zij werken met plezier bij ons. We zorgen ervoor dat ze niet te lang in de auto zitten en dat ze werken op prettige, schone plek. Onze medewerkers zijn ons kapitaal.”

Wat is er veranderd in die 175 jaar?

“Voor ons bedrijf is dat we onze focus van uitsluitend schilderwerk hebben verlegd naar totaalonderhoud. Daar hoort ook installatiewerk bij bijvoorbeeld. Daarnaast werken we ook aan monumenten. Dat is specialistisch werk dat maar weinig mensen kunnen doen. Zo hebben wij gewerkt aan Paleis Het Loo. In zijn algemeenheid denk ik dat de markt steeds kortere bouwtijden vraagt. Je ziet steeds meer prefab en voorspelbaarheid van onderhoud wordt belangrijker. Daarvoor zijn internetplatforms en cloud-based systemen onmisbaar. Onze opdrachtgevers vragen van ons niet meer alleen om gebouwen te onderhouden, maar ook om planmatig beheer ervan. Materialen hebben een bepaalde levensduur – wie dat goed in kaart heeft, kan ook goed plannen en budgetteren. Zo kunnen faalkosten verder worden teruggebracht en wordt het milieu minder belast.”

Hoe lang werken jullie al samen met Stiho?

“Dat doen we nu vijf jaar. Zij waren voor ons een logische keuze gezien het ruime assortiment en het altijd goede en adequate advies. Bovendien heeft Stiho het logistieke proces op orde.”

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen