Contact
Sluiten

Van den Heuvel Bouwbedrijf bestaat 100 jaar (of 125)!

Stiho is dit jaar 95 geworden en dat vieren we! Maar dat doen we dan wel samen met onze klanten. Van den Heuvel Bouwbedrijf viert bijvoorbeeld het 100-jarig jubileum. Dat trouwens zomaar 125 jaar kan zijn. In gesprek met directeur Frans van den Heuvel en bedrijfsleider Francis Vos.

Hoe is het allemaal begonnen?

Frans van den Heuvel: “Op 1 januari 1921 schreef mijn opa Frans van den Heuvel samen met zijn broer het bedrijf Gebr. van den Heuvel in de KvK in. Maar het bedrijf bestond daarvóór al. Eigenlijk zijn we al zo’n 125 jaar oud. We duiken nu de gemeentearchieven in om daarvoor het bewijs te zoeken. Het bedrijf is gestart in Lieshout en daarna verhuisd naar Helmond. We zijn een echt Brabants familiebedrijf bij wie het bouwen in het bloed zit.”

Frans, jij bent dus de 4e generatie?

Ik ben de 4e generatie in het bedrijf – maar eigenlijk al de 10e Van den Heuvel. We maken het in onze familie trouwens heel gemakkelijk. Mijn naam is Frans, die van mijn vader Hein, mijn opa heette Frans en mijn overgrootvader Hein. En om het nog makkelijker te maken, zijn we al 10 generaties lang timmerlieden. Na de Havo en de HTS ging ik in 1986 werken bij ons familiebedrijf. En dat doe ik al 35 jaar met ongelooflijk veel passie.”

          

De drie generaties Van den Heuvel: Frans Junior, Hein en Frans Senior. 

Wat voor werk doen jullie zoal?

Francis Vos: “Ons werkveld is breed. We werken zowel voor de particuliere als zakelijke markt. We bouwen grote utiliteitsprojecten en villa’s, maar ook renovatie en onderhoud behoren tot onze disciplines. Alle bouwtrajecten begeleiden we zelf, zodat we grip hebben op wat we doen. Om die reden leiden we onze mensen intern helemaal op en besteden we timmerwerk en betonwerk nooit uit.” Frans vult aan: “Dat is een bewuste keuze. Vakmanschap vinden we belangrijk. We willen dat mensen hun vak volledig beheersen en zélf betrokken zijn bij de klant en wat ze maken. Zo wordt een werk echt iets van jezelf.”

Vind je dat de bouw verandert?

Frans: “De bouw maakt grote stappen op het gebied van modernisering. Kijk maar naar alle ontwikkelingen op het gebied van prefab, circulariteit en verduurzaming. Wij doen daar graag aan mee. Mensen vinden de bouw vaak conservatief. Ik zie dat anders. De bouw is altijd vooruitstrevend geweest, maar de maatschappij was niet altijd klaar voor de ontwikkelingen. Zo bouwden wij 25 jaar geleden onze eerste HSB-woning, die raakten we toen aan de straatstenen niet kwijt. Circulair vind ik een mooie ontwikkeling. Vroeger bouwden we een huis dat generaties lang moest meegaan. Ik denk dat we steeds meer gaan bouwen voor één generatie, en dan op zo’n manier dat de bouwmaterialen van dat huis na 30 jaar opnieuw kunnen worden gebruikt om een ander type huis mee te bouwen dat past bij iemands situatie op dat moment.”

Wat is het geheim van jullie succes?

Francis: “Dat we alles wat we doen, écht goed doen. We stellen kwaliteit boven alles. De bouw heeft niet altijd een goede naam. Helaas hebben mensen in zo’n geval te maken met bouwers die hun vak niet verstaan. Als we een project afronden en er dan een vriend bij hebben, dan hebben we het goed gedaan.” Frans: “Wat ook bijdraagt aan succes, en dat geldt voor elke branche, is bijblijven. Op je vakgebied en daarbuiten. Kennis is het fundament. En je moet vooruit kijken. Niet 2 of 3 maanden, maar wel 2 tot 3 jaar. Je moet blijven knokken, óók als de markt meezit.”

Waar ben je trots op?

Frans: “Op mijn team van 50 mensen. Zij zijn goud waard. Samen maken we niet alleen mooie dingen, maar we zijn ook een ongelooflijk leuk team. De waarden van het familiebedrijf staan hier hoog in het vaandel. Een succesvol bedrijf bouw je immers nooit alleen. Natuurlijk ben ik ook trots op onze projecten, maar vooral op de relaties die we hebben. Zo werken we al 98 jaar voor Brouwerij Bavaria.”Hoofdkantoor Van den Heuvel in Helmond.

Werken jullie al lang samen met Stiho?

Francis: “Vanaf het moment dat Stiho een vestiging in Helmond had, werken we al samen.” Frans: “We zijn een loyale klant. Stiho adviseert goed, levert stipt, denkt mee en loopt niet weg als er uitdagingen zijn. De jongens van Stiho horen eigenlijk gewoon bij ons team.”

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen