Contact
Sluiten

Morrenbouw bestaat 75 jaar

Stiho is dit jaar 95 geworden en dat vieren we! Maar dat doen we dan wel samen met onze klanten. Morrenbouw bestaat dit jaar al 75 jaar. In gesprek met directeur-eigenaar Gert Morren.

Hoe is het allemaal begonnen?

Gert: “Mijn opa Arie Morren is Morrenbouw gestart in 1946, vlak na de oorlog. Hij was timmerman in Woudenberg. Het gebied was zwaarbevochten en er waren veel mensen nodig voor de wederopbouw. Arie was wat je nu een zzp’er zou noemen. Hij bouwde kippenhokken, schuren, deed veel herstelwerk en timmerde ledikantjes – van alles wat.

Mijn opa en oma kregen zes kinderen, van wie Jan de oudste is. Jan is mijn vader. Toen hij van de Ambachtsschool kwam, ging hij ook in het bedrijf werken. Hij bouwde het bedrijf uit tot 2006. Toen kwam ik in de zaak.”Wilde je altijd al in het bedrijf werken?

“Niet per se, hoewel ik het wel een mooi idee vind dat ik de derde generatie ben in een familiebedrijf. Ik ben de jongste van vier kinderen thuis en was vooral geïnteresseerd in ondernemen, dat vind ik mooi. Ik maak wel eens de grap dat ik ook bakker had kunnen zijn, als mijn ouders een bakkerij hadden gehad in plaats van een aannemersbedrijf. Toch besloot ik in 2002

om in het bedrijf te komen, in 2006 werd ik directeur-eigenaar.”

Wat is al die 75 jaar hetzelfde gebleven?

“Het ambacht. Wij zijn ook een ambachtelijke aannemer, we hebben bijvoorbeeld metselaars in dienst en doen eigenlijk niets prefab. We maken luxere villa’s en dat doen we eigenlijk nog op dezelfde manier als vroeger – hoewel we natuurlijk wel met de tijd meegaan, want om digitalisering kun je niet heen. Ook de sfeer in het bedrijf is zoals die altijd is geweest: familiair, gemoedelijk, harmonieus.”

Hoe speel je daar als aannemer op in?

“Tegenwoordig maken we installaties met een interieur en daaromheen een schil van gevelstenen. We bouwen villa’s met veel domotica en duurzame installaties. Als aannemer kun je dat niet alleen. Ging je vroeger bij wijze van spreken op pad met een stapel stenen en hout, nu werken we samen met specialisten. Voor sommige projecten werken we wel met vijftig verschillende onderaannemers en leveranciers. Die samenwerking is in mijn ogen de sleutel tot succes.”

    

“Ik kan er mijn ondernemerschap in kwijt en het is bijzonder om mooie dingen te maken. Het is bijzonder om te zien hoe digitale oplossingen en techniek naadloos samengaan met vakmanschap. Je moet het oude waarderen en het nieuwe omarmen, vind ik.”

Waarom zijn jullie nog altijd klant bij Stiho?

“Al zolang ik me kan herinneren komen hier mensen van Stiho over de vloer. De samenwerking is prettig, we hebben een goede klik met buitendienstmedewerker Arend Klinkhamer. Uiteindelijk gaat samenwerking om hoe je met elkaar omgaat en om de klik die je met iemand hebt.”

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen