Contact
Sluiten

Mens-Zeist Vastgoedonderhoud B.V. bestaat 120 jaar!

Stiho is dit jaar 95 geworden en dat vieren we! Maar dat doen we dan wel samen met onze klanten. Mens-Zeist Vastgoedonderhoud B.V. bestaat dit jaar al 120 jaar. In gesprek met directeur Rob de Vos.

Hoe is het allemaal begonnen?

Rob: “De geschiedenis van Mens-Zeist begint in 1901, op het moment dat meester-schilder Adrianus Mens zijn schildersonderneming startte in Zeist. Hij ging op pad met een handkar en mengde zelf zijn verf. Na WOII zetten zijn drie zonen Steef, Nol en Co de zaak voort. Zij bouwden het bedrijf uit en werkten niet meer alleen lokaal, maar door het hele land. Mechanisatie in het schildersbedrijf en grote nieuwbouwprojecten waren het gevolg. Eind jaren zestig namen neven Clemens en Frans het stokje over. Tijdens de eerste energiecrisis werd de basis gelegd voor het isolatiebedrijf dat later is uitgegroeid naar meer bouwkundige werkzaamheden. Het bedrijf groeide verder, werkzaamheden werden uitgebreid en er werd steeds meer gewerkt voor professionele woningverhuurders. In de jaren 80 en 90 werd de woningcorporatiemarkt de belangrijkste klantgroep. In 2009 werd het bedrijf overgenomen door het management.”
 

Is het dan nog steeds een familiebedrijf?

“Dat is het zeker. Ook al werkt de familie niet meer in het bedrijf, de naam Mens-Zeist is gebleven. Daarnaast hechten we nog steeds belang aan de waarden die altijd een rol hebben gespeeld in het bedrijf: de trots op de mensen en de trots op ons vakmanschap. Mensen hebben altijd centraal gestaan – niet alleen vanwege de naam Mens, het zit in ons dna.”
 
 

Hoe merk je dat?

“Samen zijn we trots op wat we doen. We zijn goed in ons werk en dat mag gezegd worden. Daarbij hebben we weinig moeite om nieuwe aanwas te krijgen. We leiden jonge mensen zelf op; we hebben altijd 5 tot 10 mensen in leertrajecten. We zijn betrokken bij onze mensen en we geven de jeugd een stem. We zijn bijvoorbeeld een traject gestart waarbij we jongeren in ons bedrijf vragen naar wat zij anders zouden doen. Daar komen boeiende dingen uit. We luisteren en gaan vervolgens echt met die ideeën aan de slag. Zo laten we nu bijvoorbeeld óók jonge mensen andere jonge mensen begeleiden. Immers, ook als je jong bent kun je een prima leermeester zijn.”
 

Wat zijn de grootste veranderingen geweest in de bouw?

“De communicatie is totaal veranderd. Digitalisering speelt een grote rol. Vroeger werd je met een pieper op zak op pad gestuurd. Ging die af, dan moest je ergens een telefooncel zien te vinden om te bellen naar de zaak. Nu onderhouden jongeren hun netwerk via allerlei digitale kanalen. Ze houden makkelijk contact met iemand die ze 6 jaar eerder hebben ontmoet tijdens een vakantie in Italië. Offertes werden nog maar 40 jaar geleden gemaakt op de typemachine en voor de kopie werd carbonpapier gebruikt. De rollen papier voor de telmachine waren niet aan te slepen. Dat is nu gelukkig wel anders. Alles gaat digitaal en steeds meer automatisch. Als we die ontwikkellijn doortrekken naar de toekomst dan zijn er zeker grote veranderingen op komst ”
 

Wat is nog hetzelfde?

“Uiteindelijk gaat het altijd om mensen en menselijke relaties. In ons werk gaan we langdurige samenwerkingsverbanden aan, het gaat steeds meer om partnerschappen. En het gaat in onderhoudswerk ook nog altijd om vakmanschap en kwaliteit.”
 

Waarom zijn jullie nog altijd klant bij Stiho?

“Al zolang ik me herinner doen we zaken met Stiho. Wat ons nog altijd aanspreekt is dat Stiho betrouwbaar is. Afspraak is afspraak. Het materialenpakket en de service is goed. En uiteindelijk gaat het er ook om dat we elkaar na zo veel jaar goed kennen.”

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen