Contact
Sluiten

HEUTINKBOUW meer dan 100 jaar KK Heutink!

In het jaar dat Stiho haar 95-jarig jubileum viert, zetten we graag onze klanten in het zonnetje die óók een jubileum vieren. Zo bestaat HEUTINKBOUW méér dan 100 jaar. We spreken met Rien Heutink van het bedrijf.


Gefeliciteerd, meer dan 100 jaar!
Rien: “Mijn broer Kees en ik zijn de vierde generatie in ons familiebedrijf, dat in 1920 werd opgericht door Sander Heutink, een bouwer met passie die op zijn 41e voor zichzelf begon. Sander was de vader van onze opa. Hij begon als metselaar en drie van zijn zonen gingen bij hem in de zaak werken waardoor het bedrijf al snel groeide. De kracht van het bedrijf zat hem vanaf het begin in de passie waarmee het werk werd uitgevoerd, de verbinding met mensen en de behoefte om bij te dragen aan de gemeenschap. Dat is meer dan 100 jaar later niet veranderd. Sander Heutink had een specialisme, metselen. In de jaren daarna verbreedden mensen hun kennis en nu zie je juist weer een tegenbeweging, waarin bedrijven zich weer specialiseren.”


  

Wist je altijd al dat je in de bouw zou gaan werken?
“Ja. Dat was al voor mijn geboorte zo bepaald. Wat we bij HEUTINKBOUW doen, dat zit in onze genen. Toen ik jong was ging ik al mee in de bus naar de bouw. Eerst op de achterste bank, daarna op de middelste bank, toen naast de chauffeur en tot slot reed ik zelf een bus. Overdag werken en ’s avonds naar school. Het vak heb ik geleerd in de praktijk.”

Hoe is het om samen te werken met je broer?
“Omdat we verschillend zijn – en ook weer anders dan onze vader, kon er groei ontstaan. Door al die verschillende ideeën de afgelopen 100 jaar, hebben we een stabiel en gezond bedrijf, wat klaar is voor de tijd die komen gaat. De toekomst.”

Wat maakt de bouw zo mooi?
“We hebben een bijzonder vak. We ontwikkelen (bouw)plannen, bespreken die met opdrachtgevers, bouwen en zorgen dat alles binnen de afspraken en binnen budget wordt uitgevoerd. De mensen voor wie we bouwen – in de segmenten wonen, werken en vastgoedonderhoud – zijn net zo enthousiast en vol passie als wij. Daar doen we het voor.”

Wat is de grootste verandering in de bouw de afgelopen 100 jaar?
“Dat je nu meer dan ooit waarde moet toevoegen. Als bouwer ben je allang niet meer alleen een stenenstapelaar. We bouwen met waarde voor nu en de toekomst, rentmeesterschap noemen we dat. Duurzaamheid betekent voor ons dat we iets terugdoen voor de maatschappij. Zo schenken we de komende vijf jaar honderd volgroeide bomen aan de gemeenschap. Als eerste krijgt elke bassischool in Genemuiden en Kamperzeedijk een boom. Wie wil er immers niet opgroeien, wonen en werken in een groene omgeving? De schooljeugd zal de bomen planten tijdens de HEUTINKBOUW Boomplantdag op 10 november 2021.”

Jullie zijn ook mee geweest op bouwreis
“Toen Stiho in 2001 naar de Filipijnen ging om daar samen met Habitat for Humanity 75 huizen te bouwen voor de allerarmsten, gingen wij mee. In 2016 was ons bedrijf ook van de partij toen Stiho op bouwreis ging naar Cambodja. Stiho en HEUTINKBOUW zijn grensverbredend, letterlijk en figuurlijk. Iets bijdragen en terugdoen, dat is wat ons verbindt. Dat is ook de reden dat we bijdragen aan Stichting De Wijkwieg die zich inzet voor een kansrijke start voor elke baby, hier realiseerden wij in 2020 huisvesting voor d.m.v. een transformatie van een kerkelijke gebouw wat in 1950 is gebouwd door onze Opa en aan Stichting Urker Botter, waarvoor we een Botterschuur realiseerden om bij te dragen aan het behoud van de Urker Botter cultuur.”

Hoe lang werken jullie al samen met Stiho?
“We komen al meer dan dertig jaar bij Stiho. De samenwerking past ons, omdat we kopen bij bedrijven die ook waarde toevoegen en die willen samenwerken met mensen. Stiho levert niet gewoon materialen, maar vraagt door naar de kern. Daardoor kunnen wij ons werk nog beter doen. Hout kun je overal bestellen, maar service en partnerschap niet. Dat moet in je genen zitten.”

www.HEUTINKBOUW.nl Op 2 januari 2021 is onze merk en handelsnaam aangepast in HEUTINKBOUW.
HEUTINKBOUW is de handels- en merknaam van Aannemingsbedrijf KK HEUTINK.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen