Contact
Sluiten


Isolatie en subsidie: dit is wat je moet weten


Veel woningeigenaren maken gebruik van de subsidie om hun woning te isoleren en verduurzamen of zijn dit nog van plan. Mogelijk ontvang jij dan ook regelmatig vragen van klanten over isolatie en subsidie. Reden genoeg om dieper op dit onderwerp in te gaan. Onze specialist in isolatie, Renzo van Vliet, geeft antwoord op onderstaande 2 belangrijke vragen. Zo helpen we jou je klanten verder te helpen.

1. Op welke soorten isolatie geldt de subsidie?
2. Welke voorwaarden gelden voor subsidie bij isolatiemaatregelen?

Category Manager bouwstoffen Renzo van Vliet

Op welke soorten isolatie geldt de subsidie?

Stiho heeft een zeer breed assortiment aan isolatiematerialen. Of een isolatiesoort voldoet aan de eisen voor subsidie hangt samen met de isolatiewaarde (ofwel Rd-waarde). Deze moet minimaal 3,5 m2 K/W zijn bij isolatie van gevel, vloer, bodem of dak. Hieronder tonen we de isolatiematerialen die voldoen aan de eisen voor subsidie, opgesplitst per toepassing. Dit assortiment is direct uit voorraad leverbaar.

Welke isolatie voor de gevel voldoet aan de eisen voor subsidie?

Ga je een gevel aan de binnenzijde of buitenzijde isoleren? Onderstaande materialen zijn voor beiden geschikt. Isoleer je de buitenzijde van een gevel met Gramitherm, Knauf Naturoll, Rockwool Sonobase Vario of Isover Comfortpanel gebruik dan spinvliesfolie. En bij isolatie van de binnenzijde met Knauf Naturoll, Rockwool Sonobase Vario en Isover Comfortpanel breng dampremmende folie aan.

Welke isolatie voor de vloer voldoet aan de eisen voor subsidie?

De artikelen hieronder zijn geschikt voor het isoleren van de vloer via de onderzijde. Isoleer je de onderzijde van de vloer met Gramitherm, Knauf Naturoll, Rockwool Mono Silver, Rockwool Sonobase Vario, Isover Comfortpanel of Isover Mupan Ultra XS vergeet dan geen dampdichte folie aan te brengen.

Welke isolatie voor het dak aan de buitenzijde voldoet aan de eisen voor subsidie?

Ga je een dak aan de buitenzijde isoleren? Dan heb je keuze uit onderstaande isolatiematerialen. Isoleer je het dak vanaf de buitenzijde met Gramitherm, Knauf Naturoll, Sonobase Vario of Isover Comfortpanel, vergeet dan geen spinvliesfolie te bestellen. 

Welke isolatiematerialen voor isolatie van dak aan de binnenzijde voldoen aan de eisen voor subsidie?

Je gaat een dak via de binnenzijde isoleren. Ook dan hebben we veel keuze in geschikt isolatiemateriaal. Gebruik je Knauf Naturoll, Sonobase Vario of Isover Comfortpanel bij het isoleren van het dak aan de binnenkant, dan heb je ook dampremmende folie nodig

Voorwaarden voor subsidie bij isolatiemaatregelen

Om als woningeigenaar voor subsidie in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. We zetten de belangrijkste voorwaarden op een rijtje.

  • De woning is van voor 2019 (of omgevingsvergunning van voor 1 juli 2018).
  • De isolatie wordt aangebracht door een bouwinstallatiebedrijf.
  • De subsidie geldt alleen voor de huidige oppervlakte (niet voor de aanbouw, opbouw of een dakkapel. Ook niet voor een garage of schuur die bij de woning wordt betrokken).
  • De aanvraag kan al vanaf 1 soort isolatiemaatregel. Let op: Is de klant van plan om één of meerdere isolatiemaatregelen op een later moment te nemen? Of de isolatiemaatregel te combineren met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet, dan moet dit binnen 24 maanden uitgevoerd worden na het uitvoeren van de eerste maatregel. Anders mist de klant een verdubbeling van het subsidiebedrag op de eerder genomen isolatiemaatregel(en).
  • Ieder soort isolatiemaatregel kan maar 1 keer aangevraagd worden.
  • De minimale Rc moet 3,5 m2 W/K zijn.
  • De isolatiedikte mag niet uit 2 lagen opgebouwd zijn.
  • Bij het aanvragen van de subsidie moet de klant de rekening uploaden en de meldcode vermelden.
  • De woningeigenaar heeft een geldig BSN-nummer.


Hier vind je altijd de meest actuele informatie over de subsidieregeling.


Vragen over isolatie?

Heb je nog vragen over isolatie of ben je op zoek naar advies voor een isolatieproject. We helpen je graag verder. Neem contact op met jouw contactpersoon van Stiho of jouw vestiging.

Download de Stiho app


Download de Stiho appFavorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen