Contact
Sluiten


Isolatie subsidie: dit is wat je moet weten


Veel woningeigenaren maken gebruik van de subsidie om hun woning te isoleren en verduurzamen of zijn dit nog van plan. Mogelijk ontvang jij dan ook regelmatig vragen van klanten over isolatie en subsidie. Reden genoeg om dieper op dit onderwerp in te gaan. Onze specialist in isolatie, Renzo van Vliet, geeft antwoord op onderstaande 2 belangrijke vragen over isolatie subsidie. Zo helpen we jou je klanten verder te helpen.

1. Op welke soorten isolatie geldt de subsidie?
2. Welke voorwaarden gelden voor subsidie bij isolatiemaatregelen?

Category Manager bouwstoffen Renzo van Vliet

Op welke soorten isolatie geldt de subsidie?

Er bestaat een zeer breed assortiment aan isolatiematerialen. Of een isolatiesoort voldoet aan de eisen voor isolatie subsidie hangt samen met de isolatiewaarde (ofwel Rd-waarde). Deze moet minimaal 3,5 m2 K/W zijn bij isolatie van gevel, vloer, bodem of dak. Hieronder tonen we de isolatiematerialen die voldoen aan de eisen voor isolatie subsidie, opgesplitst per toepassing.

Welke isolatie voor de gevel voldoet aan de eisen voor isolatie subsidie?

Ga je een gevel aan de binnenzijde of buitenzijde isoleren? Onderstaande materialen zijn voor beiden geschikt. Isoleer je de buitenzijde van een gevel met Gramitherm, Knauf Naturoll, Rockwool Sonobase Vario of Isover Comfortpanel? Dan voldoe je aan de eisen voor isolatie subsidie. Vergeet geen spinvliesfolie te gebruiken wanneer je deze materialen toepast bij de buitenzijde van een gevel. Breng bij isolatie van de binnenzijde met Knauf Naturoll, Rockwool Sonobase Vario en Isover Comfortpanel dampremmende folie aan.

Welke isolatie voor de vloer voldoet aan de eisen voor subsidie?

De artikelen hieronder zijn geschikt voor het isoleren van de vloer via de onderzijde en voldoen aan de eisen voor isolatie subsidie. Isoleer je de onderzijde van de vloer met Gramitherm, Knauf Naturoll, Rockwool Mono Silver, Rockwool Sonobase Vario, Isover Comfortpanel of Isover Mupan Ultra XS? Vergeet dan geen dampdichte folie aan te brengen.

Welke isolatie voor het dak aan de buitenzijde voldoet aan de eisen voor isolatie subsidie?

Ga je een dak aan de buitenzijde isoleren? Dan heb je keuze uit onderstaande isolatiematerialen. Isoleer je het dak vanaf de buitenzijde met Gramitherm, Knauf Naturoll, Sonobase Vario of Isover Comfortpanel, vergeet dan geen spinvliesfolie te bestellen. Wist je trouwens dat je extra isolatie subsidie krijgt als je twee of meer isolatiemaatregelen uit laat voeren? Per vierkante meter krijg je dan twee keer zoveel subsidie. Wel zo handig om dit aan de klant te laten weten.

Welke isolatiematerialen voor isolatie van dak aan de binnenzijde voldoen aan de eisen voor subsidie?

Je gaat een dak via de binnenzijde isoleren. Ook dan is er veel keuze in geschikt isolatiemateriaal waarbij je recht hebt op isolatie subsidie. Gebruik je Knauf Naturoll, Sonobase Vario of Isover Comfortpanel bij het isoleren van het dak aan de binnenkant? Dan heb je ook dampremmende folie nodig

Voorwaarden voor isolatie subsidie bij isolatiemaatregelen

Om als woningeigenaar voor isolatie subsidie in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. We zetten de belangrijkste voorwaarden voor subsidie om te isoleren op een rijtje.

  • De woning is van voor 2019 (of omgevingsvergunning van voor 1 juli 2018).
  • De isolatie wordt aangebracht door een bouwinstallatiebedrijf.
  • De subsidie geldt alleen voor de huidige oppervlakte (niet voor de aanbouw, opbouw of een dakkapel. Ook geldt de isolatie subsidie niet voor een garage of schuur die bij de woning wordt betrokken).
  • De aanvraag kan al vanaf 1 soort isolatiemaatregel. Let op: Is de klant van plan om één of meerdere isolatiemaatregelen op een later moment te nemen? Of de isolatiemaatregel te combineren met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet? Dan moet dit binnen 24 maanden uitgevoerd worden na het uitvoeren van de eerste maatregel. Anders mist de klant een verdubbeling van de isolatie subsidie op de eerder genomen isolatiemaatregel(en).
  • Ieder soort isolatiemaatregel kan maar 1 keer aangevraagd worden.
  • De minimale Rc moet 3,5 m2 W/K zijn.
  • Om voor isolatie subsidie in aanmerking te komen mag de isolatiedikte niet uit 2 lagen opgebouwd zijn.
  • Bij het aanvragen van de subsidie moet de klant de rekening uploaden en de meldcode vermelden.
  • De woningeigenaar moet een geldig BSN-nummer hebben om in aanmerking te komen voor isolatie subsidie.


Hier vind je altijd de meest actuele informatie over de subsidieregeling.


Vragen over isolatie?

We hopen dat we je een stuk op weg hebben kunnen helpen met deze blog over isolatie subsidie. Heb je nog vragen over isolatie of ben je op zoek naar advies voor een isolatieproject? We helpen je graag verder. Neem contact op met jouw contactpersoon van Stiho of jouw vestiging.

Download de Stiho app


Download de Stiho appFavorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen