Contact
Sluiten

Interview met Jos Nagelhout over Habitat

Al 20 jaar organiseert Stiho samen met Habitat for Humanity elk jaar één tot twee bouwreizen met klanten, leveranciers en medewerkers. Stiho-klant Jos Nagelhout, mede-eigenaar van Nagelhout Bouw BV in Hattem, ging een aantal keer op bouwreis met Stiho en Habitat Nederland. In het interview vertelt hij kort over de bouwreizen.

Hoe vaak ben jij op bouwreis geweest? En waar en wanneer ben je op bouwreis geweest?

Ik ben op bouwreis geweest in de Filipijnen, Cambodja en Guatemala samen met De Stiho Groep. En ik ben een keer met de aannemersvereniging naar Ghana gegaan.

Wat is je het meest bijgebleven van de bouwreizen?

Vooral de mensen zijn bijgebleven, hoe zij wonen. Ook de omstandigheden daar zijn mij bijgebleven. Ik ben ook erg onder de indruk geweest van de armoede in deze landen in vergelijking tot wij hier, in Nederland, hebben.

Heb jij foto’s van de landen waar je geweest bent?

Van alle landen heb ik een fotoboek van de bouwreizen. Uiteraard ook een hele opslag van foto’s van de bouwreizen.


Waarom zou jij doneren en wat is jouw boodschap?

Wat mij enorm is bijgebleven is de armoede in de landen, en het verschil in de wereld van ons en de mensen daar. De mensen hebben in deze landen beperkte middelen en daardoor zijn ze echt aan het overleven. Omdat wij het hier zo goed hebben, is het belangrijk dat jij een bijdrage levert voor een ander stuk van de wereld. Door het tegengaan van armoede, maar ook het onrecht die mensen in deze landen ervaren. Mensen daar zijn echt aan het overleven en nemen met alles genoegen, maar dat wil zeker niet zeggen dat zij in een goede beschaving leven.

Heb je aan projecten meegewerkt om bij te dragen aan de actie?

Alle projecten die gedaan worden en bijdragen aan deze actie zijn goed. Het is alleen maar goed dat mensen die daar wonen het beter krijgen.

Wil jij, net zoals Jos Nagelhout, ook een steentje bijdragen? Samen met Habitat for Humanity wil Stiho ervoor zorgen dat jonge mannen en vrouwen in Oeganda kunnen worden opgeleid tot vaklieden. Doneer dan nu voor Oeganda!

Doneer hier

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen