Dit is een artikel uit het Giebels assortiment

HMB sluitgarnituur

333237
  • DIN L/R
  • T.b.v. meerpuntsluiting

Beschrijving

Deuren zwellen en krimpen onder invloed van wisselende luchtvochtigheid. Hierdoor komt het voor dat de deur soms te ruim en soms heel moeilijk sluit. Met behulp van de nastelbare sluitplaten is dit probleem verholpen. Ook heeft u met dit sluitgarnituur één complete set die geschikt is voor gebruik bij alle HMB Meerpuntssluitingen met haakschoten. Tevens voldoen de sluitplaten en -kommen in gevelelementen aan de strengste eisen volgens NEN 5096 en inbraakwerendheidsklasse 3.

Deze hoofdsluiplaat is traploos nastelbaar. Dat wil zeggen dat deze bij een gesloten deur aan de voorzijde is af te stellen. U hoeft alleen het boutje te verstellen totdat het blokje tegen de dagschoot van het slot komt. Hierdoor zijn moeilijk sluitende of rammelende deuren verleden tijd. Ook is in de dagschootsparing een oploopblok aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de dagschoot van het slot eenvoudig en geruisloos naar binnen wordt geleid.

De bijzetsluitplaten zijn traploos excentrisch nastelbaar. Door met een schroevendraaier de excenter naar links of naar rechts te draaien verstelt de sluitplaat zichzelf. Hiervoor hoeft u de sluitplaat niet los te schroeven. De sluitplaat heeft een "taps toelopende" uitsparing zodat de haakschoot van de Meerpuntssluiting tijdens het sluiten van de deur perfect van onder naar boven wordt geleid. Door deze speciale "inloop" van de haak wordt zelfs een tot wel 8 mm kromme deur eenvoudig rechtgetrokken.

Vanwege de robuuste RVS uitvoering is de sluitplaat uitermate geschikt voor plaatsing binnen en buiten.

Alle HMB Sluitkommen zijn van kunststof geproduceerd en versterkt met glasvezel. Vanwege deze materiaalkeuze en de ondiepe inbouwmaten zijn de sluitplaten en -kommen in een tussenstijl van 67 mm toe te passen.

Bekijk hier de instructiefilm

Toon alle tekst

Specificaties

MerkHmb
ProductsoortSluitgarnituur
MilieukeurmerkNiet van toepassing
EAN Code8718418000704
DraairichtingLinks en Rechts
Slot typeVeiligheid
MeerpuntsluitingMeerpuntsluiting
InbraakwerendheidsklasseSKG***
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?