Grenen betonbadding 55x155mm PEFC product photo Default image

Grenen betonbadding 55x155mm PEFC

320545
  • Afmeting: 55x155mm 500cm
  • 70% PEFC gecertificeerd (K2)

Beschrijving

Europees Grenenhout betonbadding

Aangezien Grenenhout (net als Vurenhout) in Nederland en omringende landen een belangrijke, veel aangevoerde houtsoort voor de bouw is wordt het bekantrecht, op vaste dikte en breedte, aangevoerd.

De kleur van het kernhout van Grenen is geelbruin tot roodbruin en het kernhout steekt scherp af tegen het 50-100mm brede spinthout dat wit tot lichtgeel van kleur kan zijn.

Grenen is harshoudend en soms kunnen de harsgangen als uiterst fijne streepjes worden waargenomen. Soms uit een hoog harsgehalte zich in opvallende donkerbruine, onregelmatig gevormde kleverige vlekken.

Grenen afkomstig uit aanplantingen (vrijwel al het Grenen dat tegenwoordig wordt aangevoerd) bevat een groot percentage spinthout, aangezien de bomen pas op ca. 25-jarige leeftijd kernhout gaan vormen.

Europees Grenenhout wordt aangevoerd vanuit zeer uiteenlopende groeigebieden met zeer verschillende klimatologische omstandigheden. Als gevolg hiervan treedt een grote variatie op in groeiringbreedte, volumieke massa, fijnheid van de cellen en aantal en grootte van de kwasten.

Grenenhout valt onbehandeld in duurzaamheidsklasse 3-4, niet duurzaam. We adviseren dan ook om Grenenhout in een buitentoepassing of toepassing met hoge vochtbelasting te verduurzamen.

Kwaliteit

Aangezien dit Grenenhout in een specifieke toepassing gebruikt wordt waar de prijs leidend is en niet de houtkwaliteit, wordt dit hout niet specifiek op kwaliteit gesorteerd.
Ten opzichte van een C-kwaliteit zullen in dit product bijvoorbeeld grotere noesten voorkomen, kunnen er meer wankanten aan de delen zitten, is er wat meer kans op scheurvorming en verkleuring en is er wat meer kans op vervorming.

Als het niet anders wordt aangegeven, gaan wij uit van een vochtgehalte van ± 20%, met daarbij maximaal toelaatbare afwijkingen van het vochtgehalte volgens KVH 2010; NEN 5466.

Dit hout heeft geen CE-keurmerk voor sterktesortering.

Maatvoering

Bij vierzijdig schaven van naaldhout kunnen wij besluiten om de nominale maat met 1 mm te verlagen, als we daarmee ervoor zorgen dat er geen ruige plekken ontstaan Maximaal toelaatbare afwijkingen van de nominale maten volgens KVH 2010; NEN 5466.

Duurzaamheid

70% PEFC gecertificeerd, dus je hebt de zekerheid dat het duurzaam geproduceerd is.

Toon alle tekst

Specificaties

ProductsoortBetonbadding
HoutsoortGrenen
BewerkingGeschaafd
Dikte (mm)55
Breedte (mm)155
Lengte (cm)5000
Milieukeurmerk70% PEFC
KwaliteitsklasseSexta
DroogteklasseVochtpercentage tot 20%
EAN Code8712274623381
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?