Contact
Sluiten

Stiho tekent convenant voor versnelling digitalisering in de bouwsector 

Stiho heeft samen met een groot aantal andere bouwgroothandels en inkoopverenigingen het convenant “Bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie” ondertekend. Het convenant houdt in dat fabrikanten en groothandels er samen voor kiezen om productdata op een uniforme manier inzichtelijk te maken. ETIM staat voor Europees Technisch Informatie Model en zorgt ervoor dat productdata in de hele bouwketen beter, betrouwbaarder, actueler en transparanter worden.  

Waarom ETIM? 

De bouwsector staat voor grote uitdagingen. Digitalisering speelt een cruciale rol om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Zonder goede productdata gaat dat niet lukken. Als iedereen op dezelfde manier informatie verwerkt, scheelt dat veel tijd. Bovendien wordt de kwaliteit van productinformatie beter. 

Wat betekent ETIM voor jou als klant? 

Met ETIM maken we jouw werk gemakkelijker. Jij kunt straks producten makkelijker vinden bij ontwerp, inkoop en onderhoud. Het wordt bovendien makkelijker om productdata op te nemen in een digitaal bouwdossier en te voldoen aan wet- en regelgeving als de Wet Kwaliteitsborging (WKB) en de maatstaf MilieuPrestatie Gebouwen (MPG). Wanneer ETIM bij Stiho een feit is, zullen we je hierover informeren.  

Meer weten over ETIM? Bekijk dan dit filmpje.

Video over ETIM

         

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen