Contact
Sluiten


Eternit Cedral: wat is het en wat kun je ermee?

Ben je op zoek naar een tijdloze en onderhoudsarme gevelbekleding voor bijvoorbeeld een nieuwbouwproject? Dan is Eternit Cedral dé gevelbekleding die jij zoekt. Eternit Cedral is gevelbekleding met veel voordelen. Zo is het uitermate brandveilig, onderhoudsarm en heeft het een lange levensduur. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor deze nieuwe vorm van gevelbekleding. In het artikel hieronder vertellen we je meer over dit product.

7 voordelen van deze gevelbekleding

  • Brandveilig (niet-ontvlambaar, niet-brandverspreidend), brandklasse A2-s1-d0
  • Onderhoudsvriendelijk vanwege zijn speciale coating
  • Bestand tegen uiteenlopende temperaturen
  • Bestand tegen vele levende organismen (zoals schimmels, bacteriën en insecten)
  • Waterbestendig
  • Hart-op-hartafstand achterconstructie 600mm
  • Horizontale en verticale plaatsing mogelijk

Project Eternit Cedral gevelbekleding


Welke uitvoeringen van Eternit Cedral zijn er?

Je kunt kiezen uit 2 uitvoeringen, namelijk Cedral Lap en Cedral Click. Eternit Cedral Lap is een strook met rechte kanten en afmeting 3600x190x10mm (werkend 160mm). Deze vorm van gevelbekleding wordt gepotdekseld geplaatst, waardoor je mooie schaduwranden krijgt.

Eternit Cedral Click is dikker en heeft een ‘Rabat’-profilering en afmeting 3600x190x12mm (werkend 177mm). Eternit Cedral Click heeft een halfhoutsverbinding waarbij de delen elkaar overlappen. Hierdoor krijg je een bijzonder mooi eindresultaat. Alle toebehoren, zoals de delen, zijn in kleur te krijgen.

Wat is Eternit Cedral?

Eternit Cedral is een vezelcementstrook. Deze cementstrook is samengesteld uit Portland cement, minerale vulstoffen, organische versterkingsvezels en toeslagstoffen. Hierdoor krijg je een ijzersterk product dat bestand is tegen kou, regen, wind en UV-straling. En gaat het materiaal bovendien jarenlang mee.

Eternit Cedral kan worden afgewerkt met diverse kleuren coatings. De beeldzijde kan worden voorzien van een houtnerfstructuur (Woods) of een lichte structurering (Smooth). Zo past deze vorm van gevelbekleding in verschillende soorten projecten. Zo kun je gaan voor een klassieke uitstraling, of juist een meer moderne uitstraling. Met Eternit Cedral kun je alle kanten op. Zo kun je het horizontaal of verticaal plaatsen.

Een uiterst onderhoudsarm product

Een van de grootste voordelen van Eternit Cedral is dat het materiaal zeer lang meegaat en dat het zeer weinig onderhoud nodig heeft. Een ander groot voordeel is dat het materiaal een zeer mooie uitstraling heeft. Eternit Cedral kan zo echt hout nabootsen, zonder dat het de onderhoudsperikelen met zich meebrengt. Af en toe schoonmaken met water, zorgt ervoor dat de panelen hun prachtige uitstraling behouden.

Wat kun je met Eternit Cedral?

Eternit Cedral is geschikt voor het bekleden van geventileerde en geïsoleerde gevels, dakranden, overstekken en dakkapellen in nieuwbouw en renovatie. Zo kun je het materiaal toepassen op verschillende manieren tijdens verschillende projecten. Al met al is Eternit Cedral een bijzonder veelzijdig product. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer professionals in de bouw gebruikmaken van deze vorm van gevelbekleding. Neem in de video hiernaast een kijkje bij een project waar Eternit Cedral click is toegepast.
Wil jij direct Eternit Cedral bestellen?

Neem gerust contact op met jouw vestiging of met je contactpersoon. Heb je nog meer vragen over dit product of over de verschillende toepassingen? Ook dan helpen we je graag verder.

Bestel gemakkelijk via de Stiho app


Bestel gemakkelijk via de Stiho app


 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen