Contact
Sluiten

Tuinhout

Voorjaar = van start in de tuin!

Het voorjaar is traditiegetrouw het seizoen waarin we steeds meer tijd doorbrengen in de tuin. Grote kans dus dat je juist nu wordt ingeschakeld om een tuinklus op te pakken. Bij Stiho kun je terecht voor advies over de verschillende tuinhoutproducten en alle toebehoren. Zo kan jij dé perfecte tuinhoutconstructie realiseren voor jouw klant. Vanzelfsprekend FSC of PEFC-gecertificeerd. 

FSC® gecertificeerd hardhout

Wanneer je FSC®-gecertificeerd hardhout toepast zal jouw klant gegarandeerd jarenlang plezier hebben van het aangelegde terras en de schutting. Kapur is een duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 1-2) met een roodbruine kleur. De houtsoort heeft wel wat weg van Bangkirai en de eigenschappen komen voor een groot gedeelte overeen. Bilinga heeft een geeloranje gloed en is minimaal net zo duurzaam. Je gebruikt Bilinga als loopdekdeel of voor de constructie van een veranda of vlonder.
 

Onzichtbare bevestiging met Bamboe

Op zoek naar een uniek product voor de veranda? Dankzij de kopse tong & groef kan je met Bamboe Xtreme een “oneindig” aantal planken in de lengte verbinden. En dankzij het clipsysteem ook zonder zichtbare bevestigingsmaterialen. Bamboe is donkerbruin en zeer duurzaam en hard.
 

Buitenverblijven van Douglas

Douglas is ondertussen niet meer weg te denken uit de tuin. De houtsoort is PEFC® gecertificeerd en wordt veel gebruikt voor buitenverblijven en andere toepassingen in de tuin.
De zware palen en balken gebruik je voor de constructie van een carport of buitenverblijf, die je aftimmert met Douglas planken. De planken zijn onbehandeld beschikbaar of reeds afgewerkt met een zwarte beits. De duurzaamheid van onbehandeld Douglas is beperkter dan die van hardhout. Zorg ervoor dat er geen grondcontact of langdurige vochtbelasting is en het hout goed kan ventileren.
 

Veelzijdige inzetbaarheid van geïmpregneerd Vuren

Naast FSC gecertificeerd hardhout lever je ook met een geïmpregneerd Vuren fantastisch werk af. Geïmpregneerd Vuren is veelzijdig inzetbaar vanwege de diversiteit in producten. Balkhout kan je goed inzetten in ventilerende constructies. Voor een schutting gebruik je geïmpregneerde palen of hardhouten palen waarop je geïmpregneerde planken of rabat verwerkt, eventueel geleverd afgewerkt met een een zwarte beits.
 

Op stiho.nl vind je bij de tuinhoutartikelen ook alles om deze producten de bevestigen en verwerken. 


Bekijk assortiment

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen