Contact
Sluiten

Ronald Engel - Engel Bouw en Advies

“Kiezen voor duurzaamheid is kiezen voor de toekomst” 

Ronald Engel, van Engel Bouw en Advies, kwam in juni 2015 naar Stiho-bouwplein Alkmaar voor een informatieavond over FSC®-certificering. Hij besloot diezelfde avond nog lid te worden van de Stiho FSC Netwerkclub. Ronald: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook – of misschien wel juist – in de bouw. Opdrachtgevers vragen steeds vaker naar FSC-gecertificeerde aannemers en ik wilde daarop zijn voorbereid. ‘Ontgroening’, niet verantwoord kappen van bossen, is voor niemand goed.”

Certificeren? Zo gebeurd

Je hoort wel eens dat certificeren veel rompslomp met zich meebrengt. Ronald spreekt dit tegen: “Het is echt zo gebeurd. Ik werd door Bouwbinder, het bureau dat de certificering samen met Stiho regelt, heel goed begeleid. Ook als ik nu met vragen zit, kan ik ze bellen en dan helpen ze me verder.”

Laten zien

Ronald werkt momenteel aan zijn nieuwe website. “Daarop ga ik ook laten zien dat ik FSC-aannemer ben. Ik laat het nu al aan mijn klanten zien op de offertes en de facturen die ik stuur. Toen ik lid werd van de Stiho FSC Netwerkclub heb ik dan ook goed gebruikgemaakt van de Toolkit die ik kreeg. Daarin zaten onder andere offertemappen met het logo van de Stiho FSC Netwerkclub erop.”

Professioneel

Ronald: “Ik vind dat elke aannemer zich zou moeten aansluiten bij de club. FSC hoort bij professioneel werken. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan duurzaamheid en houden we de wereld ook op de lange termijn voor iedereen leefbaar.”

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen