Contact
Sluiten


Waarom kiezen voor een composiet vlonder?

Hout-kunststof composiet is een steeds populairder materiaal voor vlonders en schuttingen. Ontdek hieronder 5 voordelen van een composiet vlonder, welke WPC planken je in ons assortiment vindt en wat je nodig hebt voor een goede onderconstructie en bevestiging. Met composiet vlonderplanken, bouw je vlonders van topkwaliteit.

Dit heb je nodig om een WPC vlonder te bouwen

5 voordelen van composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken worden gemaakt van houtvezels en kunststof. Onze WPC Ultrashield vlonderplanken bestaan voor 95% uit gerecycled plastic en restmateriaal uit de productie van houten meubels. Reuze duurzaam dus. Een composiet vlonder heeft meerdere voordelen:

  • Composiet vlonderplanken zijn water- en vochtbestendig. Nabehandeling is niet nodig.
  • Ze zijn onderhoudsvriendelijk. Vlekken, zoals vuil en vet, maak je gemakkelijk schoon.
  • Door de kleurvaste coating heeft een composiet vlonder een hogere stroefheid. Hierdoor krijgen algen moeilijk grip.
  • FSC® gecertificeerd.
  • De WPC planken zijn aan twee zijden te gebruiken. De ene zijde van de composiet vlonderplanken bevat een mooie houtnerf voor een authentieke uitstraling en de andere zijde een geborsteld effect. 

Tip: gebruik een mooie kantplank om de randen van je vlonder netjes af te werken. Ook voorkomt zo'n kantplank dat er vuil of vocht in de planken komt, wat weer gunstig is voor de levensduur.

Alles voor een stevige onderconstructie van een composiet vlonder

Een goede onderconstructie is de basis voor een vlonder met een lange levensduur. We adviseren je dan ook stevige hardhouten balken als onderliggers te gebruiken voor jouw composiet vlonder. Maak je onderconstructie extra sterk door de uiteinden van de onderliggers met elkaar te verbinden door middel van een dwarsbalk. Zorg ervoor dat je eerst worteldoek onder de onderliggers plaatst. Zo voorkom je dat het onkruid tussen jouw composiet vlonderplanken door komt zetten.

Waarop monteer je jouw composiet vlonderplanken?

Wanneer je de composiet vlonder plaatst op bestaande tegels, laat je de onderliggers rusten op rubberen tegeldragers. Monteer je de composiet vlonder niet op tuintegels? Dan adviseren we om funderingspaaltjes in de grond te slaan en hier Kapur onderregels van 42x65mm of tuinpalen van 65x65mm aan te bevestigen. Als je de vlonder op een dakterras bouwt, plaats je de onderliggers op verstelbare vloerdragers. Dit compenseert eventuele oneffenheden en zorgt voor een goede afwatering. Zorg altijd voor voldoende ventilatie onder de composiet vlonderplanken.

Vergeet hier niet de juiste bevestigingsmaterialen mee te bestellen.

Welke bevestigingsmaterialen gebruik je voor een composiet vlonder?

Voor een stevige onderconstructie bevestig je de onderliggers met M8 slotbouten, carrosserieringen en zeskantbouten aan de funderingspalen.

Onze WPC composiet vlonderplanken bevestig je niet met een reguliere vlonderschroef maar met speciale bevestigingsclips. Met de Cobra hybride clips met schroef zorg je voor een onzichtbare bevestiging. Dit geeft een extra mooi resultaat bij jouw composiet vlonder. Bovendien zijn ze erg eenvoudig te monteren.

Meer dan alleen alles voor jouw composiet vlonder

Bij Stiho vind je niet alleen composiet vlonderplanken van topkwaliteit. Wij hebben namelijk alles in huis voor jouw tuinhoutprojecten. Of het nu gaat om het bouwen van een vlonder, tuinhuis, veranda of schutting. Bouw dus met ons niet alleen je composiet vlonder, maar bekijk ook snel ons assortiment tuinhout in de webshop.
Bekijk het tuinhoutassortiment >

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen