Contact
Sluiten

Circulair bouwmateriaal in de praktijk

Bij Sportcomplex Lunetten in Utrecht werkt Van Zoelen aan kleedkamers voor de sporters. Hiervoor heeft Stiho circulaire materialen geleverd. Die materialen hebben een verhaal. De deuren zijn door van Zoelen aangepast naar het huidige bouwbesluit en worden toegepast als deuren in de kleedkamers van de nieuwbouw in Lunetten. Van het geoogste hardhout worden bankjes in de kleedkamers gemaakt. 1e kwaliteit hout en met FSC Recycled certificaat. En de kledinghaakjes komen uit NS-treinen die niet langer worden gebruikt. Zelfs het beton voor de fundering is circulair: dit zogenoemde Freement komt van Stiho partner New Horizon.

 

Waarom circulair?

Grondstoffen zijn eindig. En wie goed kijkt en het slim aanpakt, ziet dat er veel materialen opnieuw kunnen worden ingezet. Maar door erover te praten verandert er niets. We zullen – samen – iets moeten dóén. Stiho maakt zich er als partner van het eerste uur van het Urban Mining Collective dan ook hard voor dat gebruikte bouwmaterialen opnieuw worden ingezet. Met dezelfde certificeringen en kwaliteiten van een nieuw product. De grootste uitdaging voor nu is om het circulaire assortiment verder uit te breiden met stenen, bitumen en verschillende houtproducten.

 

Circulair niet duurder

We horen mensen weleens zeggen dat circulaire materialen duurder zijn dan nieuwe materialen. Dat is een misverstand. Circulair is niet duurder dan nieuw en de materialen worden geleverd onder dezelfde voorwaarden als nieuwe materialen. Kwalitatief zijn circulaire materialen net zo goed.

 

Welke circulaire materialen verkoopt Stiho?

Onder de naam Urban Mining vind je op stiho.nl diverse circulaire materialen, van ijzerwaren zoals sloten en handgrepen tot circulair hout voor deelvervanging. En stel dat er van een bepaald product niet voldoende circulaire materialen beschikbaar zijn, dan maken we een hybride levering van: je krijgt dan een combinatie van circulaire en nieuwe materialen.

Benieuwd naar het assortiment aan circulaire materialen? Klik hier of zoek in de webshop naar "urban mining".

Vragen? Neem dan contact op met Stiho, t.a.v. Marco Smolders

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen